string(1) "h" string(1) "e" string(1) "i" string(1) "s" string(1) "t" string(1) "k" string(1) "a" string(1) "n" string(1) "t" string(1) "s" string(1) "e" string(1) "t" string(1) "o" string(1) "n" string(1) "e" string(1) "e" string(1) "l" string(1) "v" string(1) "e" string(1) "r" string(1) "e" string(1) "n" string(1) "i" string(1) "g" string(1) "i" string(1) "n" string(1) "g" string(1) "@" string(1) "g" string(1) "m" string(1) "a" string(1) "i" string(1) "l" string(1) "." string(1) "c" string(1) "o" string(1) "m" News and updates - Reklameklokje

februari 2014

door redactie

Verkeersacties

Op donderdag 20 februari, vrijdag 21 februari en zaterdag 22 februari 2014 heeft de lokale politie van Berlaar-Nijlen verkeersacties gehouden. In totaal werden er 1140 voertuigen gecontroleerd, gespreid over de drie acties. 239 bestuurders dienden een ademtest af te leggen. 94,14 % van de bestuurders die een ademtest dienden af te leggen bleken voorbeeldige BOB’s te zijn.

Lees meer...

door redactie

Zieke sparren worden gekapt

Een deel van het speelbos in De Averegten te Hallaar is tijdelijk ontoegankelijk uit veiligheidsoverwegingen
Vanaf maandag 24 februari worden er in het Provinciaal Groendomein De Averegten reuzenzilversparren gekapt. Om veiligheidsredenen blijft een deel van het speelbos niet toegankelijk tijdens deze exploitatie.

Lees meer...

door redactie

Toneel: "De man die nikske kan"

Toneelkring Baldertejater staat in maart op de planken met het komische stuk “De man die nikske kan” van Kamiel Kemels, in een regie van Hans Kraat.

Lees meer...

door redactie

Toneel: "Kuuroord Fontina"

Toneelkring Vreugd & Deugd kwb Wiekevorst nodigt iedereen graag uit op hun volgende productie "Kuuroord Fontina" , een komedie van Pol Anrys in een regie van Sieglinde Geerts.

Lees meer...

door redactie

Driewerf neen tegen pesten

De leerlingen van Freinetschool Triangel zeggen driewerf neen tegen pesten. Donderdag 27 februari om 15 uur maken ze dit duidelijk met drie acties: de presentatie van een CD-boekje tegen pesten en cyberstalken, de inhuldiging van een nieuw bord langs de straatzijde van de school met hierop de slogan ‘Iedereen speelt mee!’ en de Move tegen Pesten.

Lees meer...

door redactie

Toneel: "Het geluid van zwetende Chinezen"

De Heikantse Toneelvereniging brengt in het 33ste speeljaar "Het geluid van zwetende Chinezen" in zaal Familia, Aarschotsebaan 101 te Berlaar-Heikant.
Kaarten aan 8 euro in voorverkoop en 9 euro aan de kassa te verkrijgen bij Fons Winckelmans: 0486 40 92 68 of heistkantsetoneelvereniging@gmail.com.
Speeldata zijn: 28 februari, 1, 5, 7 en 8 maart telkens om 20 u. en zondag 2 maart om 15 u.
Zie ook: www.htvtoneel.be

Lees meer...

door redactie

Petitie mantelzorg

CM en Ziekenzorg voeren in Heist-op-den-Berg een petitie-actie om de gemeentelijke mantelzorgtoelage opnieuw te laten invoeren.

Lees meer...

door redactie

Bergfolk 5

Natuurpunt Heist-op-den-Berg organiseert op zaterdag 26 april om 20 u. in de parochiezaal te Booischot "Bergfolk 5" met The Taannahill Weavers (Schotland) en Jan Cox in voorprogramma.

Lees meer...

door redactie

Europese gasten

Heist-op-den-Berg- Het Instituut Mevrouw Govaerts, een school voor buitengewoon onderwijs, ontvangt in de week van 17 maart een delegatie van 7 Europese landen. Het bezoek kadert binnen het Comenius-project: ‘Europe my country’. 

Lees meer...

door redactie

Een vreemd koppel

Toneelkring De Broeders speelt ‘Een vreemd (vrouwen)koppel’ van Neil Simon.
Na de wereldpremière van 'iFlop', een komische thriller, kiezen we bij Toneel De Broeders weer voor een fijne komedie, origineel geschreven door Neil Simon.

Lees meer...

door redactie

Expo religieus speelgoed

GELOOF het of niet. Jongetjes in mini-kazuifel die ‘misje’ doen, meisjes die (nog) geen mis(s)-je spelen doch zich amuseren met als nonnetje-in-habijt- verklede poppen, jongens en meisjes die naast het overbekende doktertje ook nog pastoortje of/en zuster-overste spelen… Kelkjes, monstranskens, miniatuur-altaartjes…
Vanaf de eerste zondag van maart zal u in het heemmuseum te Heist ondergedompeld worden in een kinderwereld die we ons heden nog nauwelijks kunnen voor de geest halen: tijd voor de meest intimistische thematentoonstelling van de eeuw.

Lees meer...

door redactie

Komkommer en kwel

Toneelkring Pikuurtje staat borg voor een avondje lachen. Pikuurtje speelt de dolle komedie ‘Komkommer en kwel’, geschreven door Luc Kerkhofs en onder leiding van regisseur Herman Janssens.

Lees meer...

door redactie

Kijkdag

Begijnendijk - Op 8 februari organiseerden het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) een kijkdag. De mensen die in een kinderdagverblijf werken, onthaalmoeders, medewerkers buitenschoolse kinderopvang en de gezinsbondva, Begijnendijk namen delen aan deze kijkdag.

Lees meer...

door redactie

Fotocabine

Vorige week werd er in het gemeentehuis van Putte een automatische fotocabine geplaatst.
Vorig jaar besliste de laatste fotograaf binnen onze gemeente om zijn activiteiten stop te zetten. Hierdoor moest de Putse bevolking uitwijken naar buurgemeenten voor de soms noodzakelijke pasfoto’s.

Lees meer...

door redactie

Lyceum telt vogels

KA Lyceum nam deel aan oproep van Natuurpunt om vogels te tellen tijdens het Grote Vogelweekend van 1 en 2 februari.

Lees meer...