april 2011

door redactie

Restauratie opgeschort

Op 4 april zijn de restauratiewerken aan de kaasstrooimolen, de enige windmolen van het arrondissement Mechelen, begonnen. Ondertussen zijn de werkzaamheden al terug opgeschort tot 31 juli.

Lees meer...

door redactie

Orgaandonatie

Heist-op-den-Berg - Renée Van Tricht’s zoon Kurt ontving toen hij twee was een lever van een Spaans jongetje. Dat is ondertussen 25 jaar geleden. Renée voelt het als haar missie om de burgers te overtuigen om zich als donor te laten registreren op het gemeentehuis.

Lees meer...

door redactie

De rampzalige revue

Theater De Zolder speelt “De rampzalige revue” van Fons Vinck.

Lees meer...

door redactie

Chris Raymaekers exposeert

Heist-op-den-Berg - Chris Raymaekers (73) exposeert momenteel aquarelwerken van haar hand in de gemeentelijke bibliotheek.

Lees meer...

door redactie

Verkeerssituatie gewijzigd

Heist-op-den-Berg - In de straten rond cultuurcentrum Zwaneberg en op de parking voor het cultuurcentrum werden een aantal wijzigingen van het verkeer doorgetrokken die voornamelijk het wildparkeren moeten tegen gaan.

Lees meer...

door redactie

Heistse cultuurprijs

Heist-op-den-Berg - De Heistse cultuurraad organiseert al 21 jaar een cultuurprijstoekenning. Ook dit jaar. Monique Elliott is winnares geworden voor twee andere verdienstelijke cultuurdragers: Leo De Preter en Fons Govarts.

Lees meer...

door redactie

Zotskap

Putte - Zondag trok de 30e carnavalstoet van de Gilde der Verbrande Puttenaars door Putte. Een urenlange stoet met 52 groepen en wagens. De groepen kwamen van overal in het land, tot uit Nederland toe.

Lees meer...

door redactie

Finse piste

Heist-op-den-Berg - Zes Heistse schepen liepen zaterdagnamiddag de nieuwe Finse piste op een gezapig tempo in.

Lees meer...

door redactie

WOSH 30 jaar

De vijfde cd van het WOSH-koor is een feit. Het is de neerslag van twee concerten: een op 17 april 2008 en de laatste productie in Zwaneberg opgenomen op 19 november

Lees meer...

door redactie

Canadabos wordt verkaveling

Heist-op-den-Berg - Langs de Wiekevorstsesteenweg hoek met de Hulshoutsesteenweg wordt een verkaveling van twintig percelen gepland.

Lees meer...

door redactie

C&M Vastgoed

In oktober 2011 zette het nieuwe C&M Vastgoed in de Bergstraat voor het eerst zijn deuren open. C&M staat voor Ceulemans en Maes, de twee zaakvoerders van het bedrijf.

Lees meer...

door redactie

Sterrenparade

Heist-op-den-Berg - Zondag 10 april vanaf 14u werd in de Sony Bellstudio’s langs de Impulsstraat 5 een allereerste Heistse “Sterrenparade” opgezet met namen als de Bobby Setter Band, Jacky Lafon, Bobby Prins, Bandit, Salim Seghers en the Army Stars.

Lees meer...

door redactie

Kindercarnavalstoet was gigantisch succes

Schriek - De 39e kindercarnavalstoet trok zaterdag door Schriek onder een gigantische publieke belangstelling.

Lees meer...

door redactie

Combitaks

De gemeente Putte start met combitaks en strengere aanpak van overlast op fuiven.

Lees meer...

door redactie

Start to run breidt uit

Peulis - Al acht jaar wordt een “Start ro run” project te Putte-Grasheide gecoördineerd door KWB Grasheide “Fit en gezond”. Vanaf volgende week wordt er ook te Peulis gestart met te runnen maar op 12 april was er al een kennismakingsles.

Lees meer...

door redactie

Isolatiegeheimen

In de inkomhal van het gemeentehuis te Putte staat gans de maand april het 'isolatiehuisje" te pronken. De bewoners kunnen er gratis advies inwinnen over isolatie allerhande.

Lees meer...

door redactie

Kruispunt tijdelijk dicht

Maandag 11 april ging het kruispunt onderaan de berg, waar de Oude Godstraat, de Frans Coeckelbergsstraat, de Bergstraat, de Leopoldlei en de Bergop samen komen, wat hen het drukste kruispunt van het centrum maken, dicht voor veertien dagen voor werkzaamheden.

Lees meer...

door redactie

Pijlerproject ontvangt steun

Elk jaar op wereldwaterdag staan de media bol van berichten over waterellende. De focus ligt dan vaak op de problemen waar vele mensen in deze wereld nog mee te kampen hebben: een gebrek aan zuiver water en een gebrek aan sanitaire voorzieningen, met alle gevolgen van dien: armoede, ziekte,… tot zelfs de dood toe. Pidpa wil eerder de focus leggen op mogelijke oplossingen. Daarom rijken ze elk jaar rond wereldwaterdag de HidroPLUS-prijzen uit.

Lees meer...

door redactie

Vader en dochter Michiels

Het mini-bedrijfje Sountific van negen leerlingen van het zesde jaar van het Atheneum Hof van Riemen, organiseerde zaterdag een concertdiner. Paul Michiels (62) van Soulsister trad er op als begeleider van zijn dochter Maxine (17), die haar eerste publiek optreden verzorgde, en zong zelf akoestisch de Soulsisterhits en enkele oude rocknummers

Lees meer...