2014

door redactie

Sportelgemeente 2014

Heist-op-den-Berg werd verkozen tot Sportelgemeente 2014.

Lees meer...

door redactie

Controles Parkeerplaatsen voor personen met een handicap

Naar aanleiding van de internationale dag voor personen met een handicap (op 3 december) hield politiezone Heist tussen 1 en 7 december extra controles op het gebruik van parkeerplaatsen voor personen met een handicap. 

Lees meer...

door redactie

2.552 kg afgedankte elektro

Heist-op-den-Berg - Afgelopen weekend (15 en 16 november) organiseerde Recupel zijn nationale inzamelactie Recupel on Tour in Heist-op-den-Berg. Via dit initiatief werkt Recupel samen met lokale intercommunale IOK en de Kringwinkel om afgedankte elektro-apparaten in te zamelen. Tijdens de inzamelactie in Heist-op-den-Berg zamelde Recupel 2.552 kg afgedankte toestellen in. 

Lees meer...

door redactie

Op zoekt naar vrienden

Het Dolhuis is het laatste overblijfsel van de oorspronkelijke gebouwen van het Sint-Augustinusrusthuis en dus een uniek en waardevol stukje erfgoed van Berlaar. Het is een tastbare herinnering aan meer dan 100 jaar ouderenzorg in onze gemeente. Al meer dan 20 jaar zet de gelijknamige vzw zich daarom in voor de renovatie, het onderhoud en de uitbatingvan dit monument. Met dit doel voor ogen stelt ze ’t Dolhuis ter beschikking voor socio-culturele activiteiten, vergaderingen, recepties en feestjes.

Lees meer...

door redactie

Indoor petanque

Geen weer meer om buiten petanque te spelen? Geen nood, de sport- en seniorendienst bieden een oplossing voor de Heistse seniorenverenigingen. Vanaf nu is het mogelijk om indoor petanque te spelen in De Sporthal.

Lees meer...

door redactie

Oxfam cadeaudagen

In het warme, sfeervolle interieur van Oxfam Wereldwinkel Putte kan je ook dit jaar weer terecht voor eerlijke, originele cadeautjes.

Lees meer...

door redactie

Fruitbomen snoeien

Deze cursus gaat over het snoeien en bemesten van streekeigen steenfruit, pitfruit en fruithagen.

Lees meer...

door redactie

Musical vrije basisschool Grasheide

Ook dit jaar brengen de zesdeklassers van de vrije basisschool van Grasheide een musical. Dit jaar verwachten we heel wat BV’s in de "TV-kantine" van Grasheide. Er wordt zelfs gefluisterd dat Justin Bieber van de partij zal zijn.
Wie er zeker zullen zijn : Bart Peeters, Nicole en Hugo , Koen Wauters, Gert Verhulst, Jonas Van Geel en vele anderen.
Zij komen allemaal naar de TV-kantine even goeiedag zeggen.
De opvoeringen vinden plaats in de parochiezaal van Grasheide op vrijdag 28 november om 20 uur. Op zondag  30 november start de voorstelling om 14 uur.
De inkom is gratis.
De zesdeklassers verwachten jullie.

Lees meer...

door redactie

toneel: Tot de dood ons scheidt

Er wordt opnieuw toneel gespeeld door de oudervereniging van de Vrije Basisschool te Putte. Er werd gekozen voor een stuk van Rudy Soetewey, een toneelauteur uit Edegem: "Tot de dood ons scheidt".

Lees meer...

door redactie

Geefplein

Op zondag 30 november van 14 tot 18 u. wordt zaal Forum, Jan de Cordesstraat 19 te Beerzel omgetoverd tot een markthal met kraampjes waar mensen uit Putte en deelgemeenten overbodige spullen kunnen uitstallen.

Lees meer...

door redactie

toneel: De Lustige kampeerders

Toneelgroep Sint Jan uit Wiekevorst speelt ‘De Lustige Kampeerders’.

Lees meer...

door redactie

Cursus bomen herkennen

Hoe bomen en struiken herkennen in de winter? Hans Verboven geeft tekst en uitleg in één theorieles en twee praktijkwandelingen.

Lees meer...

door redactie

toneel: Ge-tic-t

Toneelgroep Tardi vzw stelt voor "Ge-tic"t!".

Lees meer...

door redactie

Eerste stappen om zelf te klussen

Een lekkende kraan, loszittende siliconen aan de doucherand, een afhangend keukenkastdeurtje, een stopcontact te weinig…
Vraag ik een vakman of doe ik het zelf? Ja ik wil wel, maar ik ben geen handige harry!
Dat hoeft gelukkig niet langer een probleem te zijn. Met deze cursus van 2 avonden zetten we je alvast op weg om kleine herstellingen zelf uit te voeren.

Lees meer...

door redactie

Ergernis door een roze bril

‘Ergernis door een roze bril’, zo heet het nieuwe boek van Roger Vlemings.In de opvolger van de roman ‘De Keizer en de Leeuw komen de lichten doven’ bewandelt de Booischotse auteur uit Berlaar andere paden.In 23 hoofdstukken schetst hij diverse situaties met ‘ergernis’ als hoofdtoon.

Lees meer...

door redactie

aanpassingswerken aan de Markt Berlaar

Inwoners van de gemeente Berlaar kunnen binnenkort meedenken over de aanpassingswerken aan de Markt. Het gemeentebestuur organiseert enkele werkvergaderingen om de opmerkingen en suggesties van de inwoners hierover te horen.

Lees meer...

door redactie

Wilde bijen, een wereld apart

De laatste jaren bereiken ons meer en meer alarmerende berichten over de achteruitgang van bijenpopulaties. Bij honingbijen zijn wintersterftes van 10% tot 15% van de kolonies normaal. Maar de laatste 10 jaar loopt het aantal wintersterftes van de bijenvolken op van 30% tot 50%.

Lees meer...

door redactie

Kooklessen

Het eten in Spanje en Portugal is magnifiek en hun keukens zijn meestal eenvoudig en smaakvol. Elke regio zijn eigen specialiteit. Op 4 en 5 november organiseert de KVLV kooklessen voor wie zich wil verdiepen in de rijke culinaire traditie van het Iberisch schiereiland.

Lees meer...

door redactie

Turnstage

Turnkring Arduas organiseert dit jaar opnieuw een turnstage voor kinderen, uniek in zijn soort en op Europees niveau. Deze turnstage staat onder leiding van Karina (dames gymnastiek), Hegyi Ciprian (gymnastiek voor heren) twee trainers en een zestal turners van Municipal Sport Club “GLORIA” uit Arad. Dit gebeuren vindt plaats vanaf zondag 2 tot en met vrijdag 7 november in de gymzaal van de sporthal, Lostraat 48A te Heist-op-den-Berg.

Lees meer...

door redactie

Gratis ontbijt

Op vrijdag 17 oktober fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen opnieuw in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en –sjaaltjes door het land. Op die manier vieren zij het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.
In Berlaar trakteer het gemeentebestuur alle jongeren in een jeugdbewegingsuniform op een gratis ontbijt. Zij kunnen van 7.30 tot 9 uur terecht op het Marktplein in het centrum of aan de Sportschuur in Berlaar-Heikant voor een hapje en een drankje.

Lees meer...

door redactie

ShareFair

Tijdens het ShareFair weekend op 17, 18 en 19 oktober duiken verspreid over Vlaanderen bijna 200 ShareFairs op, allemaal leuke initiatieven die door lokale KVLV-groepen op poten worden gezet. De letterlijke vertaling van een ShareFair is "deelbeurs", ruimer vertaald ook deelfeest of deelmarkt. Voor KVLV zijn het gezellige evenementen waarop mensen geven of delen, zowel materiële als niet-materiële dingen.

Lees meer...

door redactie

Themaconcert "100 jaar Groote Oorlog"

Op 19 oktober organiseert de Koninklijke fanfare Sint-Niklaas in samenwerking met Kamp 44 haar themaconcert “100 jaar grote oorlog” in het GC Klein Boom te Putte.
De Koninklijke fanfare Sint-Niklaas uit Putte wil op gepaste wijze herdenken hoe ons dorp 100 jaar geleden de zware beproeving heeft doorstaan. Wat drukt er beter deze verscheidenheid aan gevoelens uit dan muziek? Met woord, beeld en vooral met klank zal hulde gebracht worden aan onze voorouders uit die tijd, voorouders die allen hoopten “nooit meer oorlog”.

Lees meer...

door redactie

Bruisende feestklanken

"Feestklanken Bruisen" zo luid de titel van de 40e revue van de Zingende Heikneuters. Er zijn 6 opvoeringen in Zaal Familia te Berlaar-Heikant op 18, 21, 22 en 24 oktober, telkens om 20 u. en 19 en 25 oktober telkens om 19 u.

Lees meer...

door redactie

Kempens karakter

Kempens Karakter is een intergemeentelijk samenwerkingsverband van de gemeenten Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. 
Deze winter worden 11 winterwandelingen gebundeld in een unieke reeks. In de maanden november, december, januari en februari kan je zo bijna elke week in één van de gemeenten van Kempens Karakter terecht. Op 11 november 2014 is het de start in Heist-op-den-Berg met een Proevertjestocht. De reeks wordt afgesloten met een winterwandeling in Westmeerbeek op 22 februari 2015.

Lees meer...