oktober 2015

door redactie

HKT-Kindertheater

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er in het Heists Kamer Toneel in de Kattestraat in Heist-op-den-Berg ook dit jaar weer een theaterproductie voor kinderen gebracht: "Florian en het wonderflesje".

Lees meer...

door redactie

Vervoerswegwijzer

In een uitgestrekte plattelandsgemeente als Heist-op-den-Berg zijn veel mensen aangewezen op (openbaar) vervoer. Maar die keuze is niet voor ieder van ons vanzelfsprekend. Er is een aanbod, maar niet iedereen kent het of vindt er zijn weg vlot in … Het vervoerspunt zoekt mee naar vervoersmogelijkheden (De Lijn, NMBS, Belbus, MinderMobielenCentrale, …) die aansluiten op de specifieke vraag.

Lees meer...

door redactie

Met 10.000 naar Parijs met Climate Express

Op zondag 29 november overspoelen honderdduizenden mensen de Parijse straten om van de wereldleiders actie af te dwingen tegen de klimaatontaarding. De koepel “Climate Express”, verzamelt 10 000 Belgen om mee te gaan.
Om dit  in de kijker te zetten, organiseert PVDA-Heist-op-den-Berg een info- en Spaghetti-Avond op zaterdag 31 oktober 2015 in de parochiezaal van Heist-Station.

Lees meer...

door redactie

Toneel: "Taxi Taxi"

Toneelkring De Berthoutzonen Hallaar brengt de komedie "Taxi Taxi" op 13, 14, 19, 20 en 21 november, telkens om 20 u. in de parochiezaal, Broekstraat te Hallaar.

Lees meer...

door redactie

Toneel: "Hotel op stelten"

Toneelkring Grootlo nodigt iedereen uit op een van de voorstellingen van "Hotel op stelten".

Lees meer...

door redactie

Toneel: "De zachte matras"

Toneelkring Sint Jansvrienden speelt ‘De zachte matras’. ‘De zachte matras’ is een rustig gelegen B&B die wordt uitgebaat door het homokoppel Bonavonture & Fons.

Lees meer...

door redactie

Familiespektakel

Toneel Explosief vzw brengt een wereldprimeur van formaat. In 'De heks van Sneeuwwitje' zorgt schrijver/regisseur Mario Galicia samen met de cast van Explosief vzw voor een nieuwe, frisse kijk op het gekende sprookje van Grimm. 

Lees meer...

door redactie

Dag van de Jeugdbeweging

Op vrijdag 23 oktober is het weer Dag van de Jeugdbeweging! Over heel Vlaanderen worden jongeren bedankt die zich jaar in jaar uit inzetten om kinderen en jongeren een onvergetelijke tijd te bezorgen.
In Heist-op-den-Berg is dat niet anders. Daarom voorzien de jeugdraad en jeugddienst van Heist-op-den-Berg die dag een ontbijt aan het station en het torengebouw. Alle leden en leiding in jeugdbewegingskledij kunnen vanaf 7 uur komen ontbijten.

Lees meer...

door redactie

Charter tegen kinderarmoede

Burgemeester Vleugels en Paul Michiels ondertekenen charter tegen kinderarmoede op de Wereldverzetdag tegen kansarmoede.
We zijn er ons allemaal van bewust dat armoede tijdens de kindertijd bijzonder grote gevolgen heeft op onze verdere ontwikkeling. Cijfers leren ons dat 23 % van de kinderen in de Europese Unie het risico loopt om in armoede terecht te komen en jammer genoeg is dat aantal in stijgende lijn. 

Lees meer...

door redactie

Nacht van het Kempens Erfgoed

Lezing Koninklijke Heemkundige Kring Die Swane op vrijdag 23 oktober: “De grieven die den Vlaming drukken” - Vlaamse beweging en Vlaams-nationalisme in de regio Heist-op-den-Berg, door dr. Frank Seberechts.

Lees meer...

door redactie

Certa Idea viert 20-jarig bestaan met opendeur!

De Woonwinkel Certa Idea te Heist-op-den-Berg nam een start in 1995, meteen een schot in de roos.

Lees meer...

door redactie

Nieuwe reeks winterwandelingen

Kempens Karakter is een intergemeentelijk samenwerkingsverband van de gemeenten Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. De projectvereniging telt 3 deelwerkingen: cultureel erfgoed, toerisme en bibliotheken.
Zoals vorig jaar, lanceert de deelwerking toerisme voor de winter een unieke reeks winterwandelingen.

Lees meer...

door redactie

Geefplein

Bent u aan het opruimen, gaat u kortelings verhuizen en geeft u graag dingen weg die iemand anders nog blij zouden kunnen maken? Denk dan aan het geefplein dat doorgaat op 22 november in zaal Forum te Beerzel.

Lees meer...

door redactie

Kansarmoede een serieuze zaak!

17 oktober is wereldverzetdag tegen armoede. Het is een belangrijke dag om extra aandacht te hebben voor de 1,6 miljoen mensen in België die in kansarmoede leven. In Heist-op-den-Berg betekent dit concreet ca. 4000 Heistenaren . Daarnaast zijn er nog een heleboel mensen waarvan we niet eens weten dat zij het financieel moeilijker hebben.

Lees meer...

door redactie

Berlaar investeert in aardgasvoertuigen

Berlaar heeft voortaan twee nieuwe bedrijfsvoertuigen op aardgas ter beschikking. Het gemeentebestuur zet met deze investering een belangrijke stap naar een groener wagenpark. Energiedistributiebedrijf Eandis ondersteunde de aankoop van de voertuigen en de plaatsing van een vulstation.

Lees meer...

door redactie

Praatcafé

Op dinsdag 13 oktober vindt de eerste bijeenkomst van de tweemaandelijkse bijeenkomst van Ondersteboven plaats: een praatcafé voor ouders van een kind met een handicap.

Lees meer...

door redactie

10 jaar “De Pintpongers”

Tussen pot en pint, aan het einde van het schoolfeest van de plaatselijke school, werden plannen gemaakt om te starten met een Zonderschotse pingpong-vereniging. Het bleef niet alleen bij woorden, Jakke en Jo zetten hun zattemans-praatjes om in werkelijkheid.
Gesprekken werden aangeknoopt met KWB-Zonderschot, zodat deze pingpong-club onder KWB-vlag kon worden opgestart in de Zonderschotse zaal Withof.

Lees meer...

door redactie

Schriek spaart voor fleurig landschap

Regionaal Landschap Rivierenland moedigt inwoners van Schriek aan om mee te sparen voor een bloemenrijk en biodiverslandschap. In Kessel werd dit project al een groot succes en nu is het de beurt aan de landelijke Heistse deelgemeente. In de lokale handelszaken staan vanaf deze week spaarpotjes waarin iedereen een vrije bijdrage kandoneren. Met dat gespaarde geld worden in oktober bloemrijke akkerranden ingezaaid bij lokale landbouwers. 

Lees meer...

door redactie

Theater: De Lachspiegel

De Broeders presenteren in het najaar 2015: "De Lachspiegel", een revue van Jack Staal.

Lees meer...

door redactie

Solistenconcert

Fanfare De Berthoutzonen uit Hallaar o.l.v. Bert Van Thienen nodigt U van harte uit op hun Solistenconcert op zaterdag 17 oktober in de Schouwburg van CC Zwaneberg.
De Angelsaks Steve Sykes komt met zijn bastuba afgezakt naar Hallaar en Heist. Zonder twijfel is hij één van de beste instrumentalisten uit de Britse brassbandscène.

Lees meer...

door redactie

Kaartcriterium Schriek

KWB Schriek organiseert het kaartcriterium 2015-2016. Het kaartcriterium gaat door in de lagere school Schriek, Leuvensebaan 38 te 2223 Schriek te 20 u.

Lees meer...