oktober 2014

door redactie

Eerste stappen om zelf te klussen

Een lekkende kraan, loszittende siliconen aan de doucherand, een afhangend keukenkastdeurtje, een stopcontact te weinig…
Vraag ik een vakman of doe ik het zelf? Ja ik wil wel, maar ik ben geen handige harry!
Dat hoeft gelukkig niet langer een probleem te zijn. Met deze cursus van 2 avonden zetten we je alvast op weg om kleine herstellingen zelf uit te voeren.

Lees meer...

door redactie

Ergernis door een roze bril

‘Ergernis door een roze bril’, zo heet het nieuwe boek van Roger Vlemings.In de opvolger van de roman ‘De Keizer en de Leeuw komen de lichten doven’ bewandelt de Booischotse auteur uit Berlaar andere paden.In 23 hoofdstukken schetst hij diverse situaties met ‘ergernis’ als hoofdtoon.

Lees meer...

door redactie

aanpassingswerken aan de Markt Berlaar

Inwoners van de gemeente Berlaar kunnen binnenkort meedenken over de aanpassingswerken aan de Markt. Het gemeentebestuur organiseert enkele werkvergaderingen om de opmerkingen en suggesties van de inwoners hierover te horen.

Lees meer...

door redactie

Wilde bijen, een wereld apart

De laatste jaren bereiken ons meer en meer alarmerende berichten over de achteruitgang van bijenpopulaties. Bij honingbijen zijn wintersterftes van 10% tot 15% van de kolonies normaal. Maar de laatste 10 jaar loopt het aantal wintersterftes van de bijenvolken op van 30% tot 50%.

Lees meer...

door redactie

Kooklessen

Het eten in Spanje en Portugal is magnifiek en hun keukens zijn meestal eenvoudig en smaakvol. Elke regio zijn eigen specialiteit. Op 4 en 5 november organiseert de KVLV kooklessen voor wie zich wil verdiepen in de rijke culinaire traditie van het Iberisch schiereiland.

Lees meer...

door redactie

Turnstage

Turnkring Arduas organiseert dit jaar opnieuw een turnstage voor kinderen, uniek in zijn soort en op Europees niveau. Deze turnstage staat onder leiding van Karina (dames gymnastiek), Hegyi Ciprian (gymnastiek voor heren) twee trainers en een zestal turners van Municipal Sport Club “GLORIA” uit Arad. Dit gebeuren vindt plaats vanaf zondag 2 tot en met vrijdag 7 november in de gymzaal van de sporthal, Lostraat 48A te Heist-op-den-Berg.

Lees meer...

door redactie

Gratis ontbijt

Op vrijdag 17 oktober fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen opnieuw in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en –sjaaltjes door het land. Op die manier vieren zij het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.
In Berlaar trakteer het gemeentebestuur alle jongeren in een jeugdbewegingsuniform op een gratis ontbijt. Zij kunnen van 7.30 tot 9 uur terecht op het Marktplein in het centrum of aan de Sportschuur in Berlaar-Heikant voor een hapje en een drankje.

Lees meer...

door redactie

ShareFair

Tijdens het ShareFair weekend op 17, 18 en 19 oktober duiken verspreid over Vlaanderen bijna 200 ShareFairs op, allemaal leuke initiatieven die door lokale KVLV-groepen op poten worden gezet. De letterlijke vertaling van een ShareFair is "deelbeurs", ruimer vertaald ook deelfeest of deelmarkt. Voor KVLV zijn het gezellige evenementen waarop mensen geven of delen, zowel materiële als niet-materiële dingen.

Lees meer...

door redactie

Themaconcert "100 jaar Groote Oorlog"

Op 19 oktober organiseert de Koninklijke fanfare Sint-Niklaas in samenwerking met Kamp 44 haar themaconcert “100 jaar grote oorlog” in het GC Klein Boom te Putte.
De Koninklijke fanfare Sint-Niklaas uit Putte wil op gepaste wijze herdenken hoe ons dorp 100 jaar geleden de zware beproeving heeft doorstaan. Wat drukt er beter deze verscheidenheid aan gevoelens uit dan muziek? Met woord, beeld en vooral met klank zal hulde gebracht worden aan onze voorouders uit die tijd, voorouders die allen hoopten “nooit meer oorlog”.

Lees meer...

door redactie

Bruisende feestklanken

"Feestklanken Bruisen" zo luid de titel van de 40e revue van de Zingende Heikneuters. Er zijn 6 opvoeringen in Zaal Familia te Berlaar-Heikant op 18, 21, 22 en 24 oktober, telkens om 20 u. en 19 en 25 oktober telkens om 19 u.

Lees meer...

door redactie

Kempens karakter

Kempens Karakter is een intergemeentelijk samenwerkingsverband van de gemeenten Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. 
Deze winter worden 11 winterwandelingen gebundeld in een unieke reeks. In de maanden november, december, januari en februari kan je zo bijna elke week in één van de gemeenten van Kempens Karakter terecht. Op 11 november 2014 is het de start in Heist-op-den-Berg met een Proevertjestocht. De reeks wordt afgesloten met een winterwandeling in Westmeerbeek op 22 februari 2015.

Lees meer...

door redactie

Naar de Westhoek

Op 20 september vertrokken 54 muzikanten en leden van de Koninklijke Fanfare Moed en Volharding uit Heist-op-den-Berg aan De Zwaan om in de Westhoek hulde te brengen aan hun gesneuvelde dorpsgenoten in WO 1. 

Lees meer...