string(1) "i" string(1) "n" string(1) "f" string(1) "o" string(1) "." string(1) "p" string(1) "r" string(1) "o" string(1) "j" string(1) "e" string(1) "c" string(1) "t" string(1) "e" string(1) "n" string(1) "@" string(1) "i" string(1) "n" string(1) "f" string(1) "r" string(1) "a" string(1) "b" string(1) "e" string(1) "l" string(1) "." string(1) "b" string(1) "e" News and updates - Reklameklokje

mei 2014

door redactie

Onderhoudswerken spoorlijn Aarschot - Lier

Vanaf maandag 19 mei voert Infrabel onderhoudswerken uit aan spoorlijn 16 (Aarschot - Lier) ter hoogte van de spooroverweg aan de Melkouwensteenweg in Berlaar. De rails in de overweg zullen er vervangen worden.
Als een gevolg van deze werken wordt de overweg in de Melkouwensteenweg ononderbroken afgesloten voor alle verkeer (inclusief fietsers en voetgangers) van maandag 19 mei om 7.30 uur tot en met dinsdag 27 mei om 17 uur. Er zal zowel overdag als 's nachts en in het weekend gewerkt worden.
Infrabel is zich bewust van de hinder die deze werken kunnen veroorzaken voor de omwonenden. Bij vragen kan je contact opnemen met de cel Info Buurtbewoners op 0800 55 000 (elke dag van 7 tot 22 uur) of per mail via info.projecten@infrabel.be.

 

Lees meer...

door redactie

Toneel: De tuinman

Het Heists Kamertoneel vzw presenteert "De Tuinman" van Paul Coppens.

Lees meer...

door redactie

Kinderen leren veilig fietsen

Het einde van het schooljaar is bijna in zicht en dan moet de schoolgaande jeugd aan een aantal opgelegde regels voldoen: de zogenaamde “eindtermen”.  In de eindtermen voor de leerlingen van het zesde leerjaar staat dat zij de basisregels inzake voorrang in het verkeer kennen en kunnen toepassen. Daarnaast moeten zij veilig kunnen fietsen in verkeerssituaties. De lokale politie van Berlaar-Nijlen zal hen hierbij een handje helpen.

Lees meer...

door redactie

Schapenscheerfeest

Op 17 en 18 mei, zaterdag vanaf 20 uur, zondag vanaf 14 uur schapenscheerfeest in de Averegten in Heist-op-den-Berg.
Het is feest, nog meer feest dan andere jaren. Het schapenscheerfeest van het Provinciaal Groendomein De Averegten is aan zijn twintigste editie toe. 

Lees meer...

door redactie

Expo spoorlijn

Tentoonstelling in het heemmuseum wordt verlengd tot en met zondag 8 juni.

Naar aanleiding van Erfgoeddag ging er in het heemmuseum en in het treinmuseum te Heist-op-den-Berg een dubbeltentoonstelling door gewijd aan de 150e verjaardag van de spoorlijn Antwerpen-Aarschot. Deze spoorlijn werd immers in juli 1864 voor het verkeer opengesteld door de maatschappij “ Grand Central Belge”. Deze tentoonstelling trok op Erfgoeddag reeds enkele honderden bezoekers.

Lees meer...

door redactie

Toneel: "Droom maar, poppenspeler"

Theater De Zolder speelt : “Droom maar, poppenspeler”.
De allerjongsten van Theater De Zolder, geholpen door onze oudere jeugd gaan van start met een bijna echt toneelstukje!

Lees meer...

door redactie

fotofietszoektocht KWB Putte-centrum

Vanaf 1 mei tot 30 augustus is het weer zover, dan liggen de nieuwe inschrijvingsboekjes in de winkel om mee te doen aan wat stilaan een traditie aan het worden is, de fotofietszoektocht van KWB Putte-centrum. 

Lees meer...

door redactie

Expo Das Boot

CC Zwaneberg organiseert een expo met werk van Tom Liekens en Stefan Serneels met als titel "Das Boot" van 11 mei tem 9 juni. Opening op 10 mei om 20.30 u.
De expo is vrij te bezoeken op maandag, dinsdag en vrijdag van 9 tot 17 u., woensdag van 9 tot 20 u., donderdag van 13 tot 17 u., zaterdag van 10 tot 17 u., zon- en feestdagen van 14 tot 17 u. in de exporuimte van cc Zwaneberg, Cultuurplein 1 te Heist-centrum. 

Lees meer...

door redactie

Met belgerinkel naar de winkel

Van zaterdag 26 april tot zaterdag 31 mei 2014 staat Berlaar weer helemaal in het teken van ‘Met belgerinkel naar de winkel’. Wie in die periode een fiets- of wandeltocht naar een deelnemende handelaar onderneemt, maakt elke dag kans op mooie prijzen. Met een officieel startmoment tijdens de wekelijkse markt op woensdag 23 april, hoopt het gemeentebestuur iedereen alvast warm te maken voor de campagne. De actie moet niet alleen het gebruik van de fiets voor korte ritjes stimuleren, maar ook de lokale handelaars ondersteunen.

Lees meer...

door redactie

Wildgroei aanplakkingen

Tijdens de maanden mei en juni wil de lokale politie van Berlaar-Nijlen het probleem van de wildgroei van publiciteitsborden, wildplakken, sluikstorten en zwerfvuil in de gemeenten Berlaar en Nijlen aanpakken.  Aangezien het niet de eerste keer is dat de politie werkt rond deze thema’s zal er onmiddellijk repressief opgetreden worden. Overtreders riskeren dus onmiddellijk een GAS-boete die kan oplopen tot 250 euro.

Lees meer...