augustus 2014

door redactie

Gratis proefles Salsa

In de week van 8 t.e.m. 12 september krijgt iedereen de kans om tijdens een gratis proefles kennis te maken met salsa & merengue. Laat je meevoeren op de aanstekelijke, zwoele Latijnsamerikaanse muziek. Iedereen - jong en oud, met of zonder danspartner - kan hier zijn eerste danspassen proberen.

Lees meer...

door redactie

Cursus Natuurfotografie

Voor mensen die een basis cursus fotografie volgden.
In deze cursus krijg je de kans om eens te proeven van de verscheidenheid van de natuurfotografie. In enkele lessen leer je via verschillende technieken om de vele onderwerpen in de natuur te fotograferen. Ook is er tijd om samen op uitstap te gaan en te oefenen in de praktijk.

Lees meer...

door redactie

G-muziek

Net zoals vorig seizoen gaat een professionele muziektherapeute aan de slag met personen met een mentale of psychische beperking om samen muziek te maken op maandag 1 september in de Muziekacademie afdeling Wiekevorst, Sint-Jozefstraat 2 te Wiekevorst.

Lees meer...

door redactie

fotografiecircuit Vlaanderen

CC Zwaneberg organiseert van 5 september tot 7 oktober samen met fotografiecircuit Vlaanderen een tentoonstelling in de traphal van het CC. Doelgroep zijn jongeren vanaf 15 jar en volwassenen vanaf 18 jaar.

Lees meer...

door redactie

Jeugdraad Berlaar zoekt logo

Om zijn herkenbaarheid bij de Berlaarse jeugd te versterken, wil de jeugdraad binnenkort graag uitpakken met een origineel logo. De Berlaarse jeugddienst start daarom deze week een zoektocht naar creatieve jongeren die dit logo willen ontwerpen.

Lees meer...

door redactie

Kaart Kosteloze Begeleider in Cultuurcentrum

De aangesloten verenigingen en het bestuur van de cultuurraad schaarden zich samen met de dienst cultuurbeleid en het Cultuurcentrum achter de idee om de Kaart Kosteloze Begeleider in het Heistse cultuurleven te integreren.
Deze kaart is een bestaand initiatief van de Belgische vervoersmaatschappijen (De Lijn, NMBS en TEC) dat een persoon met een handicap toelaat zich door een begeleider ‘kosteloos’ te laten assisteren.
Het gemeentebestuur voorziet een deel van de één-euro-subsidie om deze kaart in te voeren bij de reservering van tickets in het Cultuurcentrum, wellicht vanaf het komende theaterseizoen. De voorwaarden van deze kaart zijn duidelijk afgelijnd op de site van de vervoermaatschappijen en vragen geen extra personeel om deze kaart te kunnen gebruiken.

 

Lees meer...

door redactie

Eindelijk een vaste stek

Na een zoektocht van meer dan twee jaar, heeft Hondenschool Pallieter vzw - opgericht in november 1998 - eindelijk de perfecte terreinen gevonden in de gemeente Berlaar aan de Meistraat op de voormalige voetbalvelden van FC De Keyzer.

Lees meer...

door redactie

Subsidie voor Noord-Zuidbeleid

De aanvraag van Heist-op-den-Berg om in aanmerking te komen voor de Vlaamse impulssubsidie voor gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking, die werd ingediend via het gemeentelijk meerjarenplan 2014-2019, kreeg de goedkeuring van de Vlaamse overheid.
Een subsidie van maximum 30.000 euro werd toegekend voor het jaar 2014, voor de realisatie van activiteiten die invulling geven aan de Vlaamse beleidsprioriteit ‘gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking’. 

Lees meer...

door redactie

Nieuwe routes Averegten

In Provinciaal Groendomein De Averegten in Heist-op-den-Berg valt heel wat te beleven voor jong en oud.
Een wandeling langs één van de vijf gemarkeerde wandelroutes, voert je door een lappendeken van landschappen en toont je wat De Averegten te bieden hebben. Om tegemoet te komen aan het toenemend aantal bezoekers werd er gezocht naar nieuwe mogelijke routes voor zowel fietsers als wandelaars.

Lees meer...

door redactie

Oorlogsgeschiedenis

Op maandag 28 juli werd het eerste boek van Peter Van Hoecke, Fons Steurs en Paul Van Hove voorgesteld in boekhandel “Het Voorwoord” te Heist-op-den-Berg.
“De oorlogsgeschiedenis en de gesneuvelden van Groot Heist tijdens de Groote Oorlog”, uitgegeven in eigen beheer, is een studie over de Eerste Wereldoorlog Te Heist-op-den-Berg en de deelgemeenten.

Lees meer...

door redactie

Scouts Pijpelheide maakt zich klaar voor PaApelrock

Onder het motto 'rocken is een kunst', begint PaApelrock zaterdag 30 augustus aan zijn negentiende editie. Negen groepen zullen in twee tenten voor spetterende ambiance zorgen en Pijpelheide in vuur en vlam zetten.

Lees meer...

door redactie

"Das Kubb" uit Itegem Belgisch kampioen

Op het domein De 3 Fonteinen in Vilvoorde werd op 24 augustus het Belgisch Kampioenschap Kubb 2014 beslecht. In wat het grootste kubbtornooi ter wereld is, namen 191 ploegen het tegen elkaar op voor de titel.

Lees meer...

door redactie

Gummarusfeesten 2014-15 in Lier

In Lier zal het komende jaar weer heel wat te beleven vallen, want Lier staat aan het begin van de Gummarusfeesten 2014-15. Deze Jubelfeesten staan enerzijds in het teken van de viering van de 1300ste verjaardag van het overlijden van Sint-Gummarus op 11 oktober 2014. En anderzijds zal de Antwerpse bisschop mgr. Bonny op 26 september 2015 overgaan tot de erkenning van de relieken van Sint-Gummarus, een bijzonder gebeuren en plechtigheid die slechts elke 25 jaar plaats heeft. De Lierse stadspatroon Sint-Gummarus geeft dus weer aanleiding tot feestelijkheden.

Lees meer...

door redactie

Guido Belcanto

KWB-HULSHOUT i.s.m. de Cultuurraad organiseert een culturele avond met GUIDO BELCANTO

“Zo goed als alleen”

Met: Lieven Demaesschalck en Nicolas Rombouts

Op vrijdag, 17 oktober 2014 in het Parochiecentrum St.-Matthëus te Hulshout om 20u (deuren om 19u).

Lees meer...