december 2015

door redactie

30 jaar duikschool Calypso

Op 3 oktober vierde duikschool Calypso-Team uit Heist-op-den-Berg haar dertigjarig bestaan in het historisch decor van de Kasteelhoeve te Booischot met een groots opgezet jubileumfeest. Het feest begon in de namiddag met een prachtige receptie waarbij de aanwezige leden, oud-leden en ere-genodigden onder andere werden toegesproken door burgemeester Vleugels en voorzitter Guy Bosmans. Daarna volgde een avondfeest dat gratis werd aangeboden aan de leden. Het vieren ging door tot in de zeer late uurtjes.

Lees meer...

door redactie

Geslaagde flits-week

De lokale politie BODUKAP nam vorige week (tussen 12 en 16 oktober 2015) deel aan de nationale flitsweek: gedurende een marathon van een week hielden ze op verschillende locatiessnelheidscontroles. Aansluitend deed de zone in het weekend mee aan eenprovinciale WOCA-actie.

Lees meer...

door redactie

Vervoerswegwijzer

In een uitgestrekte plattelandsgemeente als Heist-op-den-Berg zijn veel mensen aangewezen op (openbaar) vervoer. Maar die keuze is niet voor ieder van ons vanzelfsprekend. Er is een aanbod, maar niet iedereen kent het of vindt er zijn weg vlot in … Het vervoerspunt zoekt mee naar vervoersmogelijkheden (De Lijn, NMBS, Belbus, MinderMobielenCentrale, …) die aansluiten op de specifieke vraag.
Vzw Den Draai , richtte vanuit haar groepswerking rond mobiliteit, de Vervoerswegwijzer op. 

Lees meer...

door redactie

Kerstvertelling

Toneelkring Pikuurtje bestaat 35 jaar.
Om dat te vieren beginnen ze het jubileumseizoen met een kerststuk: ‘Kerstvertelling’.
Regisseur Eric Goyvaerts bewerkte hiervoor het klassieke Engelse kerstverhaal van Charles Dickens.

Lees meer...

door redactie

Avontuurlijk jeugdboek

Op maandag 14 december kondigt Walter Horemans, burgemeester van Berlaar, niet zonder enige fierheid, de plechtige geboorte aan van een avontuurlijk jeugdboek dat wordt uitgegeven bij drukkerij Lannoo, "De wonderbaarlijke zomer van Polukarpus Boterbier".

Lees meer...

door redactie

Heraanleg Oude Liersebaan is miskleun

En weer wordt de fietser vergeten

Bij de heraanleg van de Oude Liersebaan werd "vergeten" aan de veiligheid van de fietsers te denken. Nochtans betreft het een druk gebruikte fietsroute. Tijdens de werzaamheden voorzag het gemeentebestuur nog een aparte omlegging voor het fietsverkeer, maar nu de heraangelegde weg weer open is, blijkt er voor fietser een levensgevaarlijke situatie gecreëerd. De betonnen ribbels die langs beide zijden van het asfalt werden aangebracht brengen de fietser die zich hierop waagt onmiddellijk ten val. In zoverre het de bedoeling was ieder fietsverkeer langs dit drukke traject te ontmoedigen, is het een "efficiënte" oplossing. Fietsers die van Heist naar Berlaar (of omgekeerd) willen hebben nu keuze tussen de halsbrekende Oude Liersebaan, de al even gevaarlijke N10, of een aanzienlijke omweg via de Langedijk in Hallaar.

Lees meer...