maart 2014

door redactie

Beeldhouwen in hout

De beeldhouwafdeling van de gemeentelijke academie organiseert een driedaagse workshop houtkappen.

Lees meer...

door redactie

Wereldwinkel sluit even de deuren

Oxfam Wereldwinkel Heist-op-den-Berg heeft grote plannen.

Lees meer...

door redactie

Inhuldiging fietspad

Berlaar - Op zaterdag 22 maart om 14 uur huldigt Berlaar een nieuw fietspad in.

Lees meer...

door redactie

Fietsdokters

In de basisschool van Hallaar controleerden de zesdejaars alle fietsen van hun medeleerlingen.  De fietsdokters waren voorzien van een passende outfit en hadden de nodige doktersattributen.

Lees meer...

door redactie

Elektrische wagen

Het gemeentebestuur van Berlaar krijgt drie maanden een elektrische wagen in bruikleen. Distributiebedrijf Eandis stelt de wagen gratis ter beschikking. Dit initiatief kadert in het EVA-project (‘Elektrische Voertuigen in Actie’) dat elektrische mobiliteit in Vlaanderen moet stimuleren en promoten.
Voor het Berlaarse gemeentebestuur vormt dit project de uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met de voor- en nadelen van een elektrische wagen.

Lees meer...

door redactie

Projectweek

De leerlingen van het 4de jaar verzorging-voeding hebben juist een projectweek achter de rug.

Lees meer...

door redactie

Toneel: "Crash"

Heists Kamertoneel vzw presenteert "Crash!" van Jan Gillis.

Lees meer...

door redactie

Nacht van de Geschiedenis

Davidsfonds Schriek presenteert De 12deNacht van de Geschiedenis In het kader van 100 jaar Wereldoorlog I "De Groote Oorlog in Schriek" door Luk Herteleer (gemeentearchivaris van Heist-op-den Berg) op dinsdag 25 maart om 20 uur in het parochiecentrum.

Lees meer...

door redactie

Vrijwilligers gezocht

Wereldwinkel altijd op zoek naar vrijwilligers.
Ook jij hebt wat in je mars! Kom bij ons je talenten ontplooien! Bij ons is alle talent welkom, want er zijn vele taken, en veel verschillende taken. Ieder van ons ontdekt hier zijn eigen mogelijkheden.

Lees meer...

door redactie

Toneel: "De Pillenkast"

Naar jaarlijkse gewoonte en reeds voor de 30ste keer, speelt Mendo toneel. Dit jaar werd gekozen voor een stuk van Peter Kremel: De Pillenkast in een regie van Johan Wouters.

Lees meer...

door redactie

Winnaars milieuprijs 2013

De gemeentelijke milieuraad van Heist-op-den-Berg heeft op vrijdag 28 februari de milieuprijs 2013 uitgereikt aan het Vogelopvangcentrum Herenthout vzw. Hiermee wil de milieuraad van Heist-op-den-Berg het bewustzijn van de bevolking op het vlak van milieu, natuur en landschapszorg stimuleren en het project van de laureaat in het kijker plaatsen. 

 

Lees meer...

door redactie

20 jaar paddenoverzetacties

Wielewaalafdeling Netevallei - Een twintigtal jaren geleden maakte de toenmalige boswachter (Herman Goossens) van het provinciaal bosdomein Averegten er ons attent op dat er honderden padden werden doodgereden en verminkt tijdens hun voortplantingstrek langs de Spekstraat te Hallaar, een weg met heel wat sluipverkeer.

Lees meer...

door redactie

Infobeurs hoger onderwijs

Voor de leerlingen van de Heilig-Hartscholen en het Sint-Lambertusinstituut werd een infobeurs hoger onderwijs georganiseerd. Leerlingen uit het zesde en zevende jaar gingen in gesprek met studenten uit het hoger onderwijs.
De scholen willen op deze manier hun leerlingen beter begeleiden in het vinden van een geschikte studierichting voor het hoger onderwijs.

Lees meer...