string(1) "l" string(1) "u" string(1) "t" string(1) "." string(1) "h" string(1) "e" string(1) "r" string(1) "e" string(1) "m" string(1) "a" string(1) "n" string(1) "s" string(1) "@" string(1) "s" string(1) "k" string(1) "y" string(1) "n" string(1) "e" string(1) "t" string(1) "." string(1) "b" string(1) "e" News and updates - Reklameklokje

november 2013

door redactie

Sp.a Heist-op-den-Berg organiseert gezamenlijke aankoop brandstoffen

Heist-op-den-Berg - Sp.a Heist-op-den-Berg will gezamenlijk mazout en brandhout aankopen.

Lees meer...

door redactie

Kerstdorp Itegem

Straks wordt Itegem weer omgetoverd tot het kerstdorp van Vlaanderen. Door de jaren heen groeide de naam en faam van Itegem in de eindjaarsperiode immers door de erg mooie Kempische kerststal aan de kerk, de originele en eerste grote kerststal van Itegem die nu op de terreinen van LRV in de Hooiweg staat en de 60 miniatuurkerststallen in de Lelie- en de Rozenstraat. Ook de kerstverlichting in vele voortuinen met de Bevelsesteenweg als trendsetter en de oude kerststallen in de kerk en in de vitrine van de parochiezaal.
Ja in de kerstperiode heeft Itegem daarmee al veel volk gelokt, aan ieder van hen en ook voor U deze wensen.(PA)

 

Lees meer...

door redactie

Mantelzorg

Ziekenzorg CM regio Mechelen-Turnhout deed een oproep aan creatievelingen van heinde en verre om via tekst en beeld uitdrukking te geven aan wat mantelzorg is of wat mantelzorg voor hen betekent. Die oproep kende succes! Als resultaat daarvan toert nu een expo met schilderijen, beelden, poëzie en verhalen door de regio.

Lees meer...

door redactie

Geen bussen meer

Heist-op-den-Berg - Sp.a Heist-op-den-Berg pleit ervoor om geen bussen meer te laten rijden door de Bergstraat. Dit moet de veiligheid voor fietsers en vooral voor fietsende kinderen verbeteren.

Lees meer...

door redactie

BIB Heist-op-den-Berg sluit uitleenposten

Vanaf 1 maart 2014 zullen de uitleenposten van de bibliotheek Heist-op-den-Berg de deuren sluiten. Het is
vooral uit besparingsoverwegingen dat het schepencollege deze beslissing heeft genomen...

Lees meer...

door redactie

45 gepasseerd

Het Itegemse Toneelcomité brengt als volgende productie "Shirley is de 45 gepasseerd".

Lees meer...

door redactie

Boekvoorstelling "Burgemeester achter tralies"

Guido Verschueren, oud-leider van chiro Heist-Station, trok op 18 oktober 2013 de deur van ‘zijn’ gevangenis
definitief achter zich toe. Hij was 34 jaar lang gevangenisdirecteur van Leuven-Centraal waar hij een menswaardige visie op detentie probeerde om te zetten in realiteit. 

Lees meer...

door redactie

Kerststallen

Itegem - Het Kerststalcomité van Itegem plaatst weer een kerststal op het Sint-Guibertusplein in Itegem van 30 november 2013 tot en met 7 januari 2014.

Lees meer...

door redactie

2de plaats

Met een score van 87,66% behaalde de Berlaarse fanfare KF Ste Cecilia afgelopen weekend een mooie tweede plek op de nationale Vlamo-wedstrijd voor orkesten en fanfares in het Lemmens-instituut in Leuven.

Lees meer...

door redactie

Polemiek rond BO Beerzel

In reactie op het artikel over de dagvaarding door de gemeente Putte van voetbalclub BO Beerzel wenst het bestuur van BO Beerzel te reageren met een eigen persbericht...


Lees meer...

door redactie

Hof ter Laeken

Heist-op-den-Berg - Na jaren van werken achter de schermen sloot Kempens Landschap begin oktober een verkoopovereenkomst met de familie de Gruben inzake het Kasteel ter Laeken in Booischot. 

Lees meer...

door redactie

Aanpassing belasting

Heist-op-den-Berg - De gemeenteraad heeft een aanpassing goedgekeurd waardoor de eerste 4 verzendingen van reclamedrukwerk aan 50 procent van het tarief kunnen uitgevoerd worden. Dit betekent een besparing van minimaal 1800 euro voor de adverterende zelfstandig ondernemer.

Lees meer...

door redactie

Ladies Night

Toneel De Hulst presenteert "Ladies Night" van Stephen Sinclair en Anthony McCarten in een regie van Peter Smolders.

Lees meer...

door redactie

Geboortebomen

Putte - Naar jaarlijkse gewoonte worden 23 november de geboortebomen overhandigd aan de (kersverse) ouders. Van 9 tot 11u. zijn de ouders in de mogelijkheid om de geboorteboom van hun kindje af te halen in GC Klein Boom. Een 70-tal gezinnen hebben hiervoor ingetekend.
Om 12 u. worden in het geboortebos een 10-tal bomen geplant. Het geboortebos is gelegen langsheen de Leuvensebaan ter hoogte van de Kruisbaan.(PA)

 

Lees meer...

door redactie

No credit, Game over!

Heist-op-den-Berg - Schepen van Jeugd Kelly Van Tendeloo (sp.a) en de jeugddienst van Heist-op-den-Berg organiseren in het kader van het Vlaams kinderarmoedeplan een stadsspel om jongeren van de 3e en 4e graad op een interactieve manier te laten ondervinden hoe zij in de schulden kunnen terechtkomen en ‘nog belangrijker’ hoe ze er kunnen uitraken. 

Lees meer...

door redactie

In de bres voor de Filipijnen

Iedereen heeft ondertussen de dramatische beelden gezien van de ravage die de tyfoon in de Filipijnen heeft achtergelaten. De bevolking smeekt om water, voedsel en medicijnen. De internationale hulpverlening komt op gang maar het rampgebied is zeer moeilijk bereikbaar.
Om de hulpverlening in de Filipijnen te ondersteunen verkoopt Rode Kruis-Heist-op-den-Berg kerstrozen tijdens het weekend en de maandagmarkt.
Je vindt het Rode Kruis in de Bergstraat ter hoogte van het evenementenplein.
Met dank voor uw steun!

 

Lees meer...

door redactie

Hotel Paradiso

Toneelkring Sint-Jansvrienden uit Wiekevorst speelt ‘Hotel Paradiso’ op 23, 26, 29, 30 november, 3, 6 en 7 december, telkens om 20 uur, 24 november om 14.30 uur en 1 december om 19 uur.

Lees meer...

door redactie

Nieuw popfestival?

De leerlingen van het zesde leerjaar van de Vrije basisschool Grasheide brengen hun musical ‘Vermist’, een musical over het popfestival Buurtpop.

 

Lees meer...

door redactie

Oproep deelnemers kerstmarkt

Putte - Op zondag 22 december vindt in Putte-centrum de jaarlijkse kerstmarkt plaats van 14u tot 22u. Het rechtergedeelte van het kerkplein zal dan weer ingenomen worden door tientallen kraampjes, handelaars en kermisattracties. De inschrijvingen hiervoor lopen vlot binnen. Maar er kan nog steeds ingeschreven worden.

Lees meer...

door redactie

De muur van Geraardsbergen

Heists Kamertoneel vzw presenteert "De muur van Geraardsbergen" van Jos Houben.

Lees meer...

door redactie

Voorleesweek

Putte - 2013 is uitgeroepen tot het Jaar van het Voorlezen. Daarom doet de bib in primeur mee aan de jaarlijkse Voorleesweek in november. Er werd een boeiend programma samengesteld met een activiteit voor elke leeftijd, want niet alleen peuters en kleuters luisteren graag naar verhalen…

Lees meer...

door redactie

Drinken de goden Duvel?

Reeds voor het 28ste jaar op rij speelt de oudervereniging van de Vrije Basisschool in Putte toneel. Dit jaar werd opnieuw gekozen voor een stuk van Bruno Timp: “Drinken de goden Duvel?” De regie is opnieuw in handen van Herwig Van Dijck.

Lees meer...

door redactie

Op(p)aal

Toneelkring Bercklaer (DF) speelt OP(P)AAL van Pol Anrys in een regie van Werner Vervoort. Speeldata zijn 16, 22, 23, 29, 30 november, 6 en 7 december telkens om 20 u. in het Dolhuis, Legrellestraat 39 te Berlaar.
Reservatie: Lut Heremans 03 482 39 17 - lut.heremans@skynet.be, www.bercklaer.be

Lees meer...

door redactie

nieuw album van Rudolf Stevens

‘Ritme & Romantiek’ is de titel van het nieuwe album van Rudolf Stevens.
Met een variatie van ritmische en romantische liedjes biedt dit album voor elk wat wils. 

Lees meer...

door redactie

Rechtzaak Putte vs KFC BO Beerzel

Putte - De gemeente Putte dagvaart KFC BO Beerzel tot het verschijnen voor de rechtbank van Eerste Aanleg te Mechelen. Reden van de voorliggende dagvaarding zijn de achterstallige betalingen die ook na een door beide partijen afgesproken afbetalingsplan niet worden afgelost.

Lees meer...