maart 2012

door redactie

Koppel verbouwt brouwerij

Booischot - Het jonge koppel Kenny Coeck (30) en Truus Van Bosstraeten (28) verbouwen momenteel de vroegere brouwerij Sint Antonius langs de Brouwerijstraat te Booischot tot hun nieuwe thuis.

Lees meer...

door redactie

Oplaadeilanden

Heist-op-den-Berg - De gemeente Heist-op-den-Berg ondertekende de intentieverklaring om deel te nemen aan het EVA-platform en zal daardoor één EVA-oplaadeiland toelaten in de gemeente.

Lees meer...

door redactie

Ontroerend afscheid

Puute - Op de jongste gemeenteraad heeft raadslid Marc Jaspers afscheid genomen. Hij was daarbij zo ontroerd dat hij eventjes niet verder kon.

Lees meer...

door redactie

Nieuw Kinderdagverblijf

Heist-op-den-Berg - Heist krijgt een nieuw kinderdagverblijf met “Boembaloeba”, dat gevestigd wordt langs de Boudewijnlaan 33, in een voormalige woning.

Lees meer...

door redactie

Rotary

Lees meer...

door redactie

Slachthuis failliet

Heist-op-den-Berg - De nv Openbaar Slachthuis is failliet verklaard op 13 februari. “De oude vennootschap bestaat niet meer maar op het terrein veranderd er niets, dank zij een doorstart waarbij eel deel van de onderneming onder gerechtelijke gezag overgedragen wordt.

Lees meer...

door redactie

Wodca-actie

Berlaar-Nijlen - In de nacht van vrijdag 10 februari op zaterdag 11 februari heeft de lokale politie van Berlaar- Nijlen een WODCA-actie gehouden, dit zowel in Berlaar als in Nijlen.

Lees meer...

door redactie

Herbruikbaar textiel is kostbaar!

Integrale textiel inzameling door De Kringwinkel Zuiderkempen. In 2009 gestart als proefproject en nu uitgegroeid tot een volwaardige activiteit

Lees meer...

door redactie

Parkeerperikelen

Heist-op-den-Berg - Het Bergstraatcomité lanceerde een creatieve parkeercampagne die via affiches en stoepborden de bezoekers moeten wijzen op de parkeertijden in het centrum van de gemeente. Maar een aantal handelaars in de Bergstraat gelooft niet in de campagne en reageren fel.

Lees meer...

door redactie

Lijsttrekker CD&V Putte

Putte - Het algemeen bestuur van CD&V Putte heeft unaniem Chris De Veuster als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen aangeduid. De campagne wordt erop gericht Putte terug aan het bewind te brengen met een bestuur op maat van de inwoners.

Lees meer...

door redactie

1 verkiezingsbrochure

Heist-op-den-Berg - Marlies Lejuste (Groen!) stelt in de gemeenteraad voor één brochure uit te geven bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar waarin alle partijen aan bod zouden komen met hun programma en kandidaten.

Lees meer...

door redactie

Brug van Schande

Heist-op-den-Berg - “De brug der zuchten” over de Molenbeek te Booischot – aan de Voortstraat – is na jaren wachten door de gemeente hersteld maar nu blijkt dat “vandalen” de vijzen verwijderd hebben zodanig dat de brug gaat zweven en onstabiel geworden is.

Lees meer...