januari 2014

door redactie

Cursus: "Natuur voor Groentjes"

Natuurpunt De Putter uit Putte is gepast trots om u deze unieke instapcursus Natuur aan te bieden. Deze cursus Natuur is bedoeld voor iedereen met een klein groen plekje in zijn of haar hart. Tijdens 5 lessen en 5 excursies kom je te weten wat voor bijzondere dieren er in de tuin leven en hoe je het hen naar hun zin kan maken.

Lees meer...

door redactie

Ontbijt aan huis

Van Brass Band Heist verwacht u uiteraard muziek, maar een privéconcertje verzorgen bij alle verliefde koppeltjes met Valentijn wordt moeilijk. Daarom gooien ze het over een andere boeg en bieden op zaterdag 15 februari een echte BBH ontbijtservice aan ter gelegenheid van hun 10-jarig bestaan.

Lees meer...

door redactie

1914: Dagen van Hoop

Op zaterdag 8 februari brengt Dirk de Pillecyn een lezing over wat er is voorafgegaan aan het uitbreken van W.O. I. Wat heeft er toe geleid dat in het Europa van toen – 1914 - een vreselijk conflict ontbrandde dat 4 jaar zou duren en dat aan miljoenen soldaten en burgers het leven zou kosten ? Die schuldvraag blijft zelfs na 100 jaar nog steeds een punt van discussie onder historici.

Lees meer...

door redactie

Independent Comedy

In de zomer van 2011 werd Independent Comedy opgericht, een collectief met Heistse roots met beginnend en gevorderd, maar vooral gepassioneerd comedytalent uit de verschillende Vlaamse provincies die bij de oprichting niet bij een boekingskantoor zaten.
Ondertussen ging het 3de seizoen van start met net als vorig seizoen een tournee met optredens langs theaters in eigen beheer.

 

Lees meer...

door redactie

De Mirakelmakers

Op 1, 5, 7 en 8 februari, telkens om 20 u. en zondag 9 februari om 14.30 u. in het station van Berlaar, Stationsplein te Berlaar, speelt Theater De Zolder het gezellige volkse toneelstuk: De Mirakelmakers.

Lees meer...

door redactie

Leer gratis EHBO

Gevallen… wat nu? Wat moet je doen bij een verstuiking, een breuk, een hartinfarct, een beroerte…? Wat is een AED en hoe werk je met het toestel? Hoe leg je een steunend verband aan? Hoe moet je reanimeren bij volwassenen, kinderen en baby’s? Wat doe je bij epilepsie? Hoe herken je een vergiftiging en welke hulp pas je toe? Welke hulp verleen je bij een brandwonde? Wat doe je met een tekenbeet?
Op deze en nog vele andere vragen over EHBO krijg je een antwoord tijdens een cursus EHBO.

Lees meer...

door redactie

Nieuwste CD van het WOSH-koor

In april 2013 bracht het Woshkoor zijn nieuwe programma ”HOOP” in première in de schouwburg van cc Zwaneberg. Dat de meer dan tweeduizend aanwezigen hadden genoten van dit nieuwe programma bleek uit de vele enthousiaste reacties achteraf en uit de vele vragen of ‘HOOP’ ook op cd te verkrijgen was. Omdat ook bij de volgende optredens in Sleidinge, Boechout, Mol, Bertem,… die vraag zich herhaalde, én omdat we beschikten over de opnames van de premièrevoorstellingen werd er door de dirigent geluisterd, gewikt en geoordeeld dat die opnames uitstekend waren. De nieuwe Woshkoor-cd was een feit!

Lees meer...

door redactie

feestjaar voor Chiro Heist-Centrum

Heist-op-den-Berg - Inwoners van Heist-Centrum krijgen de nieuwste editie van de Chirofeestengazet in hun brievenbus. In die Chirofeestengazet vertelt Chiro Heist-Centrum over zijn activiteiten.
2014 wordt een echt feestjaar voor Chiro Heist-Centrum. 

Lees meer...

door redactie

Ecoscore

In heel wat Kringwinkels in Vlaanderen vindt u vakkundig herstelde huishoudapparaten die gemakkelijk nog jaren meegaan. Vanaf deze maand krijgen deze toestellen ook een Ecoscore. Dankzij dit nieuwe label voor tweedehands elektrische toestellen kunnen klanten voortaan meteen zien hoeveel dit toestel verbruikt en wat het effect is op hun portemonnee én het milieu.

Lees meer...

door redactie

Lyra voetbalt in Berlaar

Vierdeklasser K Lyra TSV werkt haar thuiswedstrijden de komende drie seizoenen af in het gemeentelijk sportcentrum Doelvelden van Berlaar. Dat heeft het Berlaars schepencollege gisteren bevestigd. Lyra zal ook een sportieve samenwerking opzetten met voetbalclub SK Berlaar en kosteloos bijdragen aan het onderhoud van de accommodatie.

Lees meer...

door redactie

Masterplan Kerkhoven

Enkele jaren geleden besliste het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg een masterplan voor de 11 kerkhoven op het grondgebied van de gemeente Heist-op-den-Berg op te maken.

Lees meer...

door redactie

Woord van de burgemeester

Naar aanleiding van de overhandiging op zaterdag, 4 januari e.k. van een petitie tegen de sluiting van de uitleenposten van de gemeentelijke bibliotheek van Heist-op-den-Berg aan de burgemeester Luc Vleugels, verspreid deze laatste volgend perscommuniqué:

Lees meer...

door redactie

Benefiet Eiffeltoren 2014

Berlaar-Putte - De online veiling van ‘Eiffeltoren 2014’, ten voordele van het Kinderkankerfonds, heeft 7.950 euro opgeleverd. De benefietactie eindigt in augustus 2014 met een voettocht van Parijs naar Heist-op-den-Berg.

Lees meer...