Benefiet Eiffeltoren 2014

door redactie

Berlaar-Putte - De online veiling van ‘Eiffeltoren 2014’, ten voordele van het Kinderkankerfonds, heeft 7.950 euro opgeleverd. De benefietactie eindigt in augustus 2014 met een voettocht van Parijs naar Heist-op-den-Berg.
Begin dit jaar werd bij Luc Sleeckx uit Berlaar fybromyalgie vastgesteld, een chronische en ongeneesbare spierziekte. Op advies van zijn huisarts begon Sleeckx te wandelen. 
Tijdens een van die lange wandelingen vatte hij het idee op een lange wandeltocht te ondernemen voor het Kinderkankerfonds. 
Sleeckx werd zelf al twee keer geconfronteerd met huidkanker. Hij zal volgende zomer, samen met vier medewandelaars van de Eiffeltoren in Parijs tot in Heist-op-den-Berg stappen en zich daarbij laten sponsoren.
Het bleef niet bij dat ene doel. Omdat Sleeckx zich een jaar moest voorbereiden, zetten hij en zijn vrouw Peggy Geens inmiddels een aantal andere benefietacties op het getouw. Een van die acties, een online veiling van 150 T-shirts en boeken die gesigneerd werden door BV‘s, is nu afgelopen en leverde 7.950 euro op.
‘Het bedrag had nog hoger kunnen oplopen’, zegt Sleeckx. ‘Jammer genoeg zag een aantal mensen in laatste instantie af van hun bod.’ 
Onder anderen Jeroen Meus, Eddy Merckx, Gert Verhulst, Herman Brusselmans, Dimitri Vegas, Steve Aoki, de ploegen van Club Brugge en KRC Genk, Alex Agnew, Helmut Lotti en zelfs Marco Borsato signeerden een item.

Wafels

Er lopen nu nog andere acties. ‘Wij verkopen nog steeds wafels en bij verschillende handelaars staan collectebussen’, zegt Sleeckx. ‘Op zondag 9 februari organiseren we om 14.30 uur een tombola in de parochiezaal van Beerzel bij Putte.’ Er zijn prijzen in natura te winnen, de opbrengst gaat integraal naar het Kinderkankerfonds.
Sleeckx en zijn vrouw Peggy willen ten slotte ook een oproep doen aan alle scholen uit de regio. ‘We roepen de scholen op om ook iets te organiseren voor en met hun leerlingen’, zegt Sleeckx. ‘De basisschool van Beerzel organiseert alvast een sponsor-wandeltocht.’(PA)

 

Ga terug