string(1) "k" string(1) "a" string(1) "l" string(1) "i" string(1) "e" string(1) "r" string(1) "-" string(1) "2" string(1) "0" string(1) "1" string(1) "5" string(1) "@" string(1) "h" string(1) "o" string(1) "t" string(1) "m" string(1) "a" string(1) "i" string(1) "l" string(1) "." string(1) "c" string(1) "o" string(1) "m" News and updates - Reklameklokje

mei 2015

door redactie

Triangel met pletwwals

Freinetschool Triangel(Booischot) maakt op het kinderkunstenfestival op zondag 24 mei van 13 tot 17 u. imposante afdrukken, niet met een drukpers, wel met een heuse pletwals.

Lees meer...

door redactie

Weggeefwinkel

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei organiseert KVLV een weggeefwinkel in een winkelpand in de Bergstraat 34.
Het is voor leden en niet-leden, iedereen mag spullen binnenbrengen waarvan je te veel hebt, of niet meer nodig, en in goede staat.

Lees meer...

door redactie

Controles Bodukap

Onze politiezone Bodukap heeft op vrijdag 8 mei deel genomen aan de arrondissementele actie tegen inbraken (FIPA), in combinatie met controles verkeer (alcohol, andere inbreuken verkeer). Deze actie nam een start in de vroege namiddag en liep tot in de late avond.

Lees meer...

door redactie

Klasgenoten gezocht

Klasgenoten gezocht voor reünie van het Koninklijk Atheneum te Lier.
Vrijdag 5 juni 2015 is er opnieuw de (vijfjaarlijkse) reünie voor de oud-leerlingen van het Koninklijk Atheneum in LIER.
Deze keer zijn de oud-leerlingen aan de beurt, geboren in de jaren 1946-1947-1948-1949 en 1950. Alle verdere informatie en programma: kalier-2015@hotmail.com. Meld je nu aan!
Zaterdag 9 mei is er al vanaf 14.30 u. de jaarlijkse Atheneumdag.

 

Lees meer...

door redactie

Dubbelexpo

Van 12 tot 30 mei loopt de dubbelexpo Handsculpturen/Mijn naam is 65 in de polyvalente ruimte van de bibliotheek in Heist-centrum.
Deze dubbelexpo is een samenwerking tussen de Heistse Tekenacademie, de bib, de Heistse vzw Inclusief H-andicap en Fevlado, de federatie van dovenorganisaties. 

Lees meer...

door redactie

Smaakbeurs

Op maandagavond 27 april ging in cultuurcentrum Zwaneberg een smaakbeurs voor horeca en kleinhandel door. Zes lokale producenten (De Witte Lelie, Fruitbedrijf Vaes, Wijngaard Berghoven, Plukhof, Hoeve Van Loock en Brouwerij Achilles) stelden hun producten voor aan een zestigtal geïnteresseerde aanwezigen.

Lees meer...

door redactie

Wereldwinkel tatoeëert heel de gemeente

Vijftien jaar geleden beslisten de wereldleiders de armoede in de wereld aan te pakken. Daarvoor stelden ze een ambitieus plan op: de Millenniumdoelstelligen. Een ‘mondiaal samenwerkingsverband voor ontwikkeling, met meer eerlijke handel bv’., was één van de doelstellingen. Mooie plannen, maar het bleef bij voornemens. Het is nog altijd wachten op eerlijke internationale handelsregels. Nochtans zijn die het instrument bij uitstek om ontwikkeling in het Zuiden aan te wakkeren.

Lees meer...

door redactie

jeugdtoneel: Spokenslot

Theater De Zolder laat weer van zich horen!
Of ze nu spelen op een zolder, in een kelder, in een tent of in een garage, het resulteert steeds in een waar succes!

Lees meer...

door redactie

Fotofietszoektocht

Vanaf 1 mei liggen de inschrijvingsboekjes van KWB Putte-centrum klaar in de winkels van onze 14de zoektocht. Net zoals de vorige jaren moeten er 60 foto’s gerangschikt worden op tegenkomst gedurende een landelijke fiets- of wandeltocht van ongeveer 15km. Dit jaar rijden we richting Peulis met start aan de feesthallen van Putte.

Men kan aan deze zoektocht deelnemen van 1 mei tot 31 augustus.

Lees meer...

door redactie

KVLV Schriek zoekt talent!

Delen is het nieuwe hebben! KVLV wil dat het plezier van delen en geven zich als een virus verspreidt, ook op het platteland. Daarom organiseren verschillende KVLV-groepen in het weekend van 29, 30 en 31 mei 2015 een ShareFair. ShareFairs zijn gezellige geef- en deelevenementen in heel Vlaanderen.

Lees meer...

door redactie

Volkscaféroute

Gezellig, authentiek, thuisgevoel,... zijn maar enkele woorden die mensen gebruiken om een echt volkscafé te beschrijven. Ook in de Kempen heb je vele voorbeelden van volkscafés die een vaste waarde in het straatbeeld zijn en die reeds vele jaren worden uitgebaat door dezelfde persoon of familie. 

Lees meer...