No credit, Game over!

door redactie

string(1) "K" string(1) "e" string(1) "l" string(1) "l" string(1) "y" string(1) "_" string(1) "v" string(1) "a" string(1) "n" string(1) "_" string(1) "t" string(1) "e" string(1) "n" string(1) "d" string(1) "e" string(1) "l" string(1) "o" string(1) "o" string(1) "@" string(1) "h" string(1) "o" string(1) "t" string(1) "m" string(1) "a" string(1) "i" string(1) "l" string(1) "." string(1) "c" string(1) "o" string(1) "m"

Heist-op-den-Berg - Schepen van Jeugd Kelly Van Tendeloo (sp.a) en de jeugddienst van Heist-op-den-Berg organiseren in het kader van het Vlaams kinderarmoedeplan een stadsspel om jongeren van de 3e en 4e graad op een interactieve manier te laten ondervinden hoe zij in de schulden kunnen terechtkomen en ‘nog belangrijker’ hoe ze er kunnen uitraken. 
“Jongeren kiezen niet om arm te zijn, ze moeten gewapend worden tegen armoede en alle kansen krijgen om zichzelf te ontplooien. Deze jongeren staan op de drempel van het volwassen leven met al zijn verantwoordelijkheden, kansen maar ook valkuilen. Daarom maken wij in Heist-op-den-Berg expliciet de keuze om te investeren in initiatieven tegen armoede bij kinderen/jongeren,” zegt schepen Van Tendeloo.

Wat?

Tijdens de week van 18 t.e.m. 22 november organiseert de jeugddienst in samenwerking met [EW32] een stadsspel rond het thema ‘schulden’.
‘No Credit, Game Over!’ is een digitaal stadsspel dat door en voor jongeren is ontwikkeld. Tijdens het spel worden de leerlingen in groepjes op pad gestuurd met een Samsung Tab en een informatiemap. Via vraagstukken, doe-opdrachten en het inwinnen van informatie bij verschillende hulpverleningsdiensten in onze gemeente (VDAB, JAC, OCMW, mutualiteiten, banken, vakbonden, politie, interimkantoren, …) worden de leerlingen geconfronteerd met thema’s als schulden, budgettering, … en moeten ze zelf beslissingen nemen m.b.t. deze thema’s. Uiteraard volgt er na elk spel een nabespreking in groep en zal er tijdens de lessen nadien door de leerkrachten nog dieper worden ingegaan op hun ervaringen.
Op deze manier krijgen de leerlingen handvatten aangeleerd om een schuldenvrije toekomst tegemoet te gaan, bovendien leren ze ook de sociale kaart en instellingen van onze gemeente persoonlijk kennen.
Drie scholen (Heilig-Hartscholen, St. Lambertusinstituut en Instituut Mevrouw Govaerts) tekenden enthousiast in op dit aanbod. Op basis van hun voorkeuren maakten we een volledige weekplanning op waarbij elk mogelijk moment werd gereserveerd voor leerlingen uit verschillende klassen van deze scholen.
Meer info: Kelly Van Tendeloo, Kelly_van_tendeloo@hotmail.com, 0472 60 30 01.(PA)

Ga terug