Kijkdag

door redactie

Begijnendijk - Op 8 februari organiseerden het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) een kijkdag. De mensen die in een kinderdagverblijf werken, onthaalmoeders, medewerkers buitenschoolse kinderopvang en de gezinsbondva, Begijnendijk namen delen aan deze kijkdag.
De verschillende voorzieningen stelden hun deuren open voor de collega's en konden zo ideeën opdoen en ervaringen uitwisselen. Om 9u30 stapten allen op de bus voor een rondrit. Onze eerste halte was kinderdagverblijf 'Het Kabouterbos' te Betekom, vervolgens langs kinderdagverblijf 'Piccolini' te Betekom. Dan richting Begijnendijk voor een bezoekje aan kinderdagverblijf 'Hupskadee'. De gezinsbond van Betekom gaf hier ook wat meer uitleg over hun babysitdienst. De laatste halte voor de middagpauze was kinderdagverblijf 'Hotel Happy Feet'. 's Middags werd er door de gemeente een lichte lunch aangeboden in GBS De Puzzel. De gedeputeerde van de provincie, Monique Swinnen, bood ook nog een versnapering aan bij de koffie. Na het eten gaf de gezinsbond van Begijnendijk ook info over de babysitdienst gevolgd door een bezoekje aan de buitenschoolse kinderopvang 'Stekelbees'. Daarna ging het met de bus richting kinderdagverblijf 'Winnies kinderparadijs'. Dan volgde een bezoekje bij twee onthaalmoeders, Martine en Karin, die aangesloten zijn bij Landelijke Kinderopvang. 
Iedereen vond het een leerrijk initiatief van Karen Van Roie, voorzitter van het LOK, en Martine Ooms, schepen van kinderopvang. Op de volgende vergadering van het LOK op 2 april gaat er zeker nog over nagekaart worden.

Ga terug