Fotocabine

door redactie

Vorige week werd er in het gemeentehuis van Putte een automatische fotocabine geplaatst.
Vorig jaar besliste de laatste fotograaf binnen onze gemeente om zijn activiteiten stop te zetten. Hierdoor moest de Putse bevolking uitwijken naar buurgemeenten voor de soms noodzakelijke pasfoto’s.
De gemeentelijke diensten werden sindsdien meermaals overstelpt met de vraag waar men terecht kon voor een pasfoto. “Als gemeentebestuur”, zegt burgemeester De Veuster, “zijn wij op zoek gegaan naar alternatieven. Het plaatsen van een fotocabine was de beste oplossing omdat burgers hierdoor geen extra verplaatsingen moeten doen. Hiermee zetten wij bovendien weer een stap dichter naar een betere dienstverleningen.”
De fotocabine bevindt zich in de inkomhal van het gemeentehuis en is tijdens de openingsuren van het gemeentehuis vrij te gebruiken. De kostprijs voor 6 foto’s bedraagt 5 euro. Het is de bedoeling dat burgers, met behulp van het systeem een foto kunnen nemen. Uiteraard staan de mensen van het onthaal ter beschikking om mensen die zich onwennig voelen met deze technologie te helpen.

Ga terug