Peru: mix van cultuur en natuur
door redactie
string(1) "p" string(1) "a" string(1) "u" string(1) "l" string(1) "." string(1) "a" string(1) "n" string(1) "t" string(1) "h" string(1) "o" string(1) "n" string(1) "i" string(1) "s" string(1) "@" string(1) "n" string(1) "a" string(1) "t" string(1) "u" string(1) "u" string(1) "r" string(1) "p" string(1) "u" string(1) "n" string(1) "t" string(1) "h" string(1) "e" string(1) "i" string(1) "s" string(1) "t" string(1) "o" string(1) "p" string(1) "d" string(1) "e" string(1) "n" string(1) "b" string(1) "e" string(1) "r" string(1) "g" string(1) "." string(1) "b" string(1) "e"Voorbije zomer trokken Veerle en Raf 5 weken lang door het Zuid-Amerikaanse land Peru. Ze maakten hierbij een lus door Zuid-Peru en eentje door het noorden.Om allen de kans te geven om kennis te maken met dit prachtige land, nodigen ze jullie uit op een fotoavond over deze reis.
In het zuiden bezochten ze de bekende toeristische trekpleisters van Peru. Denk daarbij aan Arequipa, de witte stad aan de Misti-vulkaan; het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld op 4000m; de Colca Canyon met zijn indrukwekkende condors; Cuso, de oude hoofdstad van de Inca’s en natuurlijk de Heilige Vallei van de Urubamba met zijn talrijke prachtig bewaarde Incasites met Machu Picchu als hoogtepunt. Tijdens deze tocht door het zuiden maakten ze ook 2 meerdaagse trektochten om tenvolle van de indrukwekkende Peruaanse natuur en geschiedenis te kunnen genieten. Ze wandelden 3 dagen door de Colca Canyon en deden de beroemde/beruchte Incatrail naar Machu Picchu.
Na de rondreis door Zuid-Peru, lieten ze de grote toeristische drukte achter zich en zetten hun reis verder door het noorden. Noord-Peru is namelijk voor veel toeristen onbekend terrein. Ze lieten zich verbazen door de pracht van het museum van de Heer van Sipan, een museum dat beschouwd wordt als het mooiste museum van Zuid-Amerika. Verder bewonderden ze de immense restanten van de adobe steden en tempels van de pre-Inca kustvolkeren, de Moche en de Chimu.
Ook in het noorden genoten ze tenvolle van de natuur door een stevige trekking te maken door het nevelwoud in de streek van Chachapoyas op de grens van de Andes en het Amazonewoud. Tijdens deze trekking maakten ze ook kennis met het erfgoed van de heel onbekende Chachapoyas-cultuur, met als toppunt het prachtige Kuelap.
Om de reis af te sluiten maakten ze nog een driedaagse trekking dwars door de Cordillera Blanca in de buurt van het bergstadje Huaraz. Kamperen in een tentje op 4000m hoogte tussen bergen van bijna 6000m hoog is een ervaring die je stil maakt.
Allen welkom op de foto-avond.
Door wie? Veerle en Raf.
Waar? Natuurpuntlokaal, Leopoldlei 81 te Hallaar
Wanneer? Zaterdag 31 januari om 20 u.
Inkom: 2,50 euro tvv Reservatenfonds Netevallei
Informatie: paul.anthonis@natuurpuntheistopdenberg.be