Mendo pakt punt

door redactie

Nadat de 1ste herenploeg van Mendo Booischot 2 keer op rij promoveerde in 1ste divisie en 1ste nationale, treden ze dit jaar voor het eerst aan in de Liga B.  De voorbije weken wonnen ze thuis tegen Nivelles en op verplaatsing tegen Haasrode Leuven waardoor ze na 2 speeldagen heel verrasend maar zeker niet onverdiend op een gedeelde 1ste plaats stonden. Het voorbije  weekend moesten ze het opnemen tegen de voorlopige leider van het klassement : GEA HAPPEL Amigos Zoersel.
Na een aarzelende start van Mendo in de 1ste set nam de bezoekende ploeg al snel het heft in handen. De thuisploeg gaf zich niet zomaar gewonnen maar kon alleen maar aanklampen. De Amigo’s behielden controle over deze set en haalden het laken naar zich toe door te winnen met 21-25.
In de 2de set herpakten de heren van Mendo zich. Ze bouwden van in het begin van de set een veilige voorsprong op en  konden die behouden tot  de aanvalskracht en sterk blokkeerwerk van de tegenpartij nog bijna roet in het eten gooide. De thuisploeg moest  zich nog reppen om de set binnen te halen met het kleinste verschil : 25-23.
Set 3 was een walk over voor Amigo’s. Mendo werd compleet weggespeeld door een combinatie van sterke opslagdruk van de tegenpartij, het  gemis van de gekwetste middenman Yannick Slaets maar ook een  te hoge eigen foutenlast.
MENDO, Met Eendracht Naar De Overwinning is onze strijdkreet en dat mag iedereen weten!! Dat de mannen van MENDO zich Met Eendracht Naar De Overwinning vechten is ondertussen algemeen geweten. Ze laten hun kop niet hangen en zelfs als het hen niet meezit blijven ze vechten als leeuwen. Door  een opslagreeks van Michel Mariën kwamen onze heren in de vierde set weer vroeg op voorsprong (8-2) en die tendens zetten ze door met een collectief sterke prestatie. Net als in set 2 vochten de mannen van Amigo’s  zich door goede recepties en een ongelooflijke  aanvalskracht terug in de wedstrijd. Mendo gaf de voorsprong echter niet meer uit handen en won deze set met 25-21.
In de tiebreak keek de thuisploeg onmiddellijk tegen een achterstand van 4-1 aan maar ze vochten zich terug in de wedstrijd. Bij 10-10, een cruciaal moment, kwam de tegenpartij door een scheidsrechterlijk dwaling  op voorsprong en de veer bij de thuisploeg was gebroken. De overwinning ging naar Amigo’s met 12-15 in tiebreak.
Nieuwkomer Mendo heeft zich uitstekend geweerd tegen de ervaren ploeg GEA HAPPEL Amigo’s Zoersel maar de bezoekers hebben verdiend gewonnen met 2-3.
De talrijk opgekomen supporters kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld waarin volleybal op hoog niveau werd gespeeld .
Hopelijk geeft deze goede start de heren van MENDO voldoende vertrouwen om ook de rest van het seizoen op dit niveau verder af te werken.  De spectaculaire wedstrijden die de trouwe supporters  de voorbije weken te zien kregen maken dat de verwachtingen hoog gespannen zijn en doet hen dromen van meer!