Cultuurprijs 2011-2012

door redactie

string(1) "p" string(1) "i" string(1) "e" string(1) "r" string(1) "r" string(1) "e" string(1) "." string(1) "a" string(1) "n" string(1) "t" string(1) "h" string(1) "o" string(1) "n" string(1) "i" string(1) "s" string(1) "s" string(1) "e" string(1) "n" string(1) "@" string(1) "t" string(1) "e" string(1) "l" string(1) "e" string(1) "n" string(1) "e" string(1) "t" string(1) "." string(1) "b" string(1) "e"

Met het doel de beoefening en spreiding van cultuur in de gemeente Heist-op-den-Berg aan te moedigen en te bevorderen besliste de cultuurraad van de gemeente Heist-op-den-Berg ieder jaar één prijs voor cultuur en twee eervolle vermeldingen uit te reiken.
 Deze onderscheidingen zullen worden toegekend aan één persoon of een vereniging om één van de volgende redenen:
* een opmerkelijke prestatie op cultureel vlak geleverd te hebben in het afgelopen jaar
* zich bijzonder verdienstelijk gemaakt te hebben op het vlak van de cultuurbeoefening en cultuurspreiding in het algemeen en/of in de gemeente
* als bekroning van een verdienstelijke loopbaan op cultureel vlak.
 
Om in aanmerking te komen voor de 'Prijs voor cultuur' of voor één van de twee eervolle vermeldingen moet:
* een individuele kandidaat in Heist-op-den-Berg wonen
* een vereniging gevestigd zijn te Heist-op-den-Berg.
 De kandidaten worden voorgedragen door een vereniging, al dan niet aangesloten bij de cultuurraad of door individuele personen al dan niet lid van de cultuurraad. Een vereniging mag maximaal 2 kandidaten voordragen.

De voordracht van een vereniging wordt als één kandidatuur beschouwd.
De kandidaturen dienen schriftelijk vóór 1 februari 2012 aan de voorzitter van de cultuurraad, Pierre Anthonissen, p.a. Kloosterstraat 2 te 2220 Heist-op-den-Berg overgemaakt te worden. Zij moeten vergezeld zijn van een nota waarin de loopbaan en de verdiensten van de individuele kandidaat of de prestaties en verdiensten van de vereniging worden belicht.
 De prijs voor cultuur en de twee eervolle vermeldingen zullen tijdens een officiële plechtigheid worden uitgereikt op vrijdag 13 april 2012 om 19.30 uur in Cultuurcentrum Zwaneberg te Heist-op-den-Berg, waar de drie genomineerden voorgesteld worden.
 De prijs voor de cultuur en/of de twee eervolle vermeldingen worden niet toegekend indien:
* geen kandidaturen worden voorgedragen
* de voorgedragen kandidaturen niet beantwoorden aan het gestelde doel.
De cultuurraad en het bestuur van de cultuurraad kunnen ook kandidaturen voordragen.
 Een persoon of vereniging kan slechts éénmaal om de 5 jaar de cultuurprijs ontvangen. 'Eervolle vermeldingen' kunnen naar believen weer kandidaat zijn voor de volgende cultuurprijs.
 De jury bestaat uit het bestuur van de cultuurraad en de cultuurfunctionaris. Indien bij stemming verschillende kandidaten hetzelfde aantal stemmen behalen, wordt er herkozen tussen de twee kandidaten met de meeste stemmen. Is dit resultaat andermaal hetzelfde dan is de stem van de voorzitter beslissend.
De cultuurbeleidscoördinator fungeert als secretaris van de jury. De beraadslagingen van de jury zijn geheim. De jury zal zijn beslissingen schriftelijk vastleggen.
Alle in dit reglement niet voorziene aangelegenheden en/of de eventuele betwistingen die er kunnen uit voortvloeien, zullen te goeder trouw door het dagelijks bestuur van de cultuurraad beslecht worden.
 De cultuurprijs wordt gesponsord door Fintro Zakenkantoor Verlinden Heist-op-den-Berg, de Lionsclub Heist-Zuiderkempen, Rotary Zuiderkempen en het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg.
Informatie: Pierre Anthonissen, tel. 015 24 42 38 of e-mail: pierre.anthonissen@telenet.be.


Ga terug