Campus Hof van Riemen breidt uit

door redactie

string(1) "k" string(1) "t" string(1) "a" string(1) "." string(1) "h" string(1) "e" string(1) "i" string(1) "s" string(1) "t" string(1) "-" string(1) "o" string(1) "p" string(1) "-" string(1) "d" string(1) "e" string(1) "n" string(1) "-" string(1) "b" string(1) "e" string(1) "r" string(1) "g" string(1) "@" string(1) "g" string(1) "-" string(1) "o" string(1) "." string(1) "b" string(1) "e"

Heist-op-den-Berg - In 2013 hoopt directeur Geert Van Noten (39) te starten met de afbraak van twee paviljoenen van de vijf die er al sinds 50jaar staan, om er te starten met de nieuwbouw. Die is hopelijk eind 2014, begin 2015 klaar. De ruim 1.500 leerlingen en leerkrachten zullen dan allemaal in nieuwe en vernieuwde lokale huizen.
“De paviljoenen staan er reeds van begin jaren zestig toen “als tijdelijke” oplossing geplaatst. In 1980 is er naast een nieuwbouw opgericht met 2 verdiepingen.  Nu worden de overblijvende gebouwen - die aftands zijn en niet meer voldoen en voor enkele jaren nog moesten aangepast om te voldoen aan de veiligheid - afgebroken en komt er een nieuwbouw van 2.529m2. Die plannen waren er al in 2002 en waren het gevolg van een grootschalige inhaaloperatie in de scholenbouw van toenmalig onderwijsminister Frank Vandenbroucken”, meent de directeur. “Volgens de PPS-formule, de DBFM (design, build, finance en maintain met een private financier die in staat voor ontwerp, bouw, financierng en onderhoud van de school.  Privé partner was Fortis Real Estate. De school betaalt 30 j. een gebruiksvergoeding en wordt daarna eigenaar”.

OPEN SCHOOL

“Als start worden de 2 voorste paviljoenen langs de Boudewijnlaan afgebroken die nu praktisch niet meer in gebruik zijn en kan de nieuwbouw starten. Als die in gebruik genomen is worden de andere 3 paviljoenen en de tussenbouwen afgebroken”.
“Op het gelijkvloers komen lokalen mechanica, lassen, hout en aanpalende lokalen zoals voor CNC, kleedkamers, toiletten en afzonderlijk een administratieve zone. Op de verdieping komen de praktijkzalen elektriciteit, domotica, een grote techniekklas en berging, die allemaal zicht hebben op het gelijkvloers.  Er is een doorsteek voorzien van het nieuwe naar het bestaande gebouw uit 1980. Er komt heel veel glas in de nieuwbouw. Er is ook een binnenspeelplaats voorzien. Architectenburo Jef Van Oevelen kiest voor een “open school” met een ruim voorplein, waar de jongeren ook kunnen zitten, geen afsluiting en aan de straatzijde een etalage van 2 op 12m. waar realisaties van de leerlingen kunnen getoond".
Achter de nieuwbouw komt een waddy die o.a. het water opvangt en daarachter wordt een sportterrein aangelegd. In de verre toekomst is een aanbouw tegen de nieuwbouw mogelijk als uitbreiding.
De parking blijft waar ze nu is.
"Wij hopen met de nieuwbouw als school sterker te staan", zegt directeur Van Noten.

4 MILJOEN EURO

De kostprijs wordt op zo’n 4 miljoen euro geraamd, zonder BTW.
“Ons project wordt momenteel als een modelproject naar voor geschoven. Het is ook één van de eerste projecten uit een reeks van 216 projecten die Vandenbroucke voor ogen had”.
“Er zullen verschillende afdelingen gebruik maken van de nieuwbouw. De afdelingen mechanica, elektriciteit, hout van het voltijds onderwijs, lassen van het deeltijds onderwijs, hout van het volwassenenonderwijs en een aantal klassen zullen gemeenschappelijk gebruikt". Voor drie jaar was er voor de klas lassen 1 leerling, momenteel zijn er 24.

INFOVERGADERING

Donderdag 26 januari om 19u. is er op de eerste verdieping van de school langs de Frans Coeckelbergsstraat 22 een informatievergadering voor de buurtbewoners. Het architectenburo Jef Van Oevelen uit Ekeren zal toelichten hoe de nieuwe gebouwen en omgeving er over enkele jaren zullen uitzien. Wie aanwezig wil zijn telefoneert op tel. nr. 015-767.344 of via mail: kta.heist-op-den-berg@g-o.be.

1.505 leerlingen

De Campus Hof van Riemen  telt momenteel 70 kinderen in de nieuwe crèche. 109 kleuters en 169 basisonderwijsleerlingen in nieuwe basisschool, 400 voltijdse leerlingen ASO-TSO grotendeels langs de Boudewijnlaan en in gerenoveerde gebouwen langs de Frans Coeckelbergstraat 17 (boven het vroeger internaat), 170 deeltijdse leerlingen in de nieuwbouw langs de Frans Coeckelbergstraat 17 – afdeling die op enkele jaren verviervoudigd is - en 587 volwassenen.  Samen 1500 leerlingen en een 200-tal leerkrachten.
“Met de nieuwbouw zijn wij klaar voor de toekomst, wetend dat het onderwijs in de toekomst zal hervormd zodanig dat een leerling Latijnse kan volgen  en bv. een module elektriciteit.  Onze infrastructuur zal er voor aangepast zijn.(PA)

Ga terug