Cafetaria gerenoveerd
door redactie
Putte - De cafetaria van hal 1 en 2 van het GC Klein Boom mag opnieuw gebruikt worden voor het bereiden en of behandelen van onverpakte voeding. Dit na het nemen van maatregelen die werden opgedragen door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).
Het FAVV had bij een eerste controle in februari 2009 een waarschuwing gegeven aan het Autonoom Gemeentebedrijf privé domein, dat instaat voor het beheer en de exploitatie van het GC Klein Boom. In juni 2013 volgde een hercontrole door het FAVV waarbij de procedure werd opgestart tot intrekking van de toelating om in de cafetaria broodjes en dergelijke te verkopen.
De vastgestelde inbreuken betreffende levensmiddelenhygiëne (o.a. kraan van de handenwasbak is handbediend, geen preventief plan ongediertebestrijding, geen bericht “verplicht handen wassen”, reinigingsmateriaal niet correct opgeborgen,…) zijn nu allemaal verleden tijd. Ook de keukeninfrastructuur is nu conform met de wetgeving. Alle nodige werken werden uitgevoerd door eigen personeelsleden en dit met beperkte middelen.
“Gisteren kregen we opnieuw toelating van het FAVV om in de cafetaria onverpakte voeding te bereiden en of te behandelen. Goed nieuws dus voor de Putse verenigingen die op woensdag tijdens hun tapbeurt van de wekelijkse rommelmarkt bijvoorbeeld een broodje verkopen”, besluit burgemeester Chris De Veuster.(PA)