Zomer van Berlaar

door redactie

Ook in 2013 hoef je je tijdens de zomermaanden niet te vervelen in Berlaar. Net als de voorbije jaren zal de Zomer van Balder je woensdagavonden vullen met een reeks optredens op het dorpsplein. Het gemeentebestuur geeft het startschot met de Guldensporenviering.
De Guldensporenviering en een optreden van TEEK geven de aftrap van het gratis muziekfestival ‘De Zomer van Balder’. De concertreeks loopt tot en met 14 augustus.
De organisatie wist dit jaar opnieuw enkele grote namen te strikken. Zo passeren onder meer Belgian Asociality, Patrick Riguelle en Daniël van The Voice de revue. De Berlaarse band De Nuttelozen van de Nacht en Guy Swinnen sluiten het evenement op 14 augustus af.
Tijdens de optredens wordt het gedeelte van de Markt voor het gemeentehuis afgesloten voor het verkeer. Op de slotavond gebeurt hetzelfde met het gedeelte tussen het kruispunt met de Legrellestraat en café ’t Spel.
Het evenement wordt in 2013 opnieuw georganiseerd door de vzw BPM in samenwerking met het gemeentebestuur. De Zomer van Balder is intussen aan haar vijfde editie toe.
Praktisch: Tijdens de Zomer van Balder vinden er tot en met 14 augustus elke woensdag optredens plaats op het dorpsplein in Berlaar. De optredens starten elke keer om 19 uur. De muziek wordt uitgeschakeld om 23 uur (uitgezonderd bij de eerste en de laatste editie, dan is het einde voorzien om 23.15 uur). Het gedeelte van de Markt voor het gemeentehuis zal bij elk optreden van 18 tot 24 uur afgesloten worden voor het verkeer. Op de slotavond van 14 augustus wordt bovendien het gedeelte van de Markt tussen het kruispunt met de Legrellestraat en café ’t Spel extra afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De kruispunten met de Legrellestraat en de Itegembaan blijven open.

 

Ga terug