Wereldwinkel tatoeëert heel de gemeente

door redactie

Vijftien jaar geleden beslisten de wereldleiders de armoede in de wereld aan te pakken. Daarvoor stelden ze een ambitieus plan op: de Millenniumdoelstelligen. Een ‘mondiaal samenwerkingsverband voor ontwikkeling, met meer eerlijke handel bv’., was één van de doelstellingen. Mooie plannen, maar het bleef bij voornemens. Het is nog altijd wachten op eerlijke internationale handelsregels. Nochtans zijn die het instrument bij uitstek om ontwikkeling in het Zuiden aan te wakkeren.
2015 is een kanteljaar. In september beslissen de wereldleiders over wat er komt na de Millenniumdoelstellingen... Dit nieuwe plan moet scherp en ambitieus zijn en moet het Zuiden de kans geven om zich te ontwikkelen door eerlijke handel. Oxfam-Wereldwinkels grijpt World Fair Trade Day (9 mei) aan om de aandacht hierop te vestigen. Overal in het land laten mensen zich tatoeëren om te laten zien dat ze het menen met eerlijke handel. Op www.fairtradeday.be zie je op elk moment hoeveel mensen al meedoen.
Pop-up tattoo-shop! Noordstraat 25, 2220 Heist-op-den-Berg, de parking van de Krinkel: dat is plaats waar Oxfam-Wereldwinkel Heist-op-den-Berg op zaterdag 9 mei,een pop-up tattoo-shop opent. De deuren zijn open van 10 tot 17 u. Onder het motto ‘Laat zien dat je ’t meent met eerlijke handel’ kan elke bezoeker zich laten beplakken met een tattoo voor eerlijke handel. Geloof jij ook in de kracht van eerlijke handel als motor voor ontwikkeling, maar gaat die tattoo je net iets te ver, kom dan gewoon langs en teken onze petitie.
Hoog tijd om de politiek te overtuigen!
Grijp op 9 mei jouw historische kans om onze beleidsmakers duidelijk te maken welke wereld jij wil. Om politici te overtuigen is de macht van het getal belangrijk. Dus ook jouw stem doet er écht toe! Oxfamwereldwinkel Heist-op-den-Berg rekent op jou! Het Zuiden rekent op jou!

Ga terug