Wandelpark

door redactie

In het centrum van Heist-Goor, naast de kerk, ligt een mooi wandelpark verscholen waar het aangenaam vertoeven is. Je vindt er, naast het groen, verschillende diersoorten zoals eenden, zwanen, waterkiekens en schildpadden.
De maand mei is een vruchtbare maand geweest voor het wandelpark. Er werden 4 waterkiekens en 25 eendjes geboren, waarvan 17 in één nest, wat zeer uitzonderlijk is. Daarnaast mocht het zwanenkoppel op 19 mei een kleintje verwelkomen. Na een broedperiode van 38 dagen, waarbij het mannetje en vrouwtje elkaar afwisselen, zag een nieuw zwaantje het levenslicht. Het is de eerste keer dat dit gelukt is in het wandelpark van Heist-Goor.
Carl Wynants van de gemeentelijke groendienst staat al drie jaar in voor de dagelijkse verzorging van de dieren. Dat hij een heel toegewijde verzorger is, bleek vorige winter nog, toen hij de zwanen mee naar huis nam om ze te verzorgen, omdat de vijver toegevroren was. Carl is dan ook zeer trots op zijn ‘nieuwe aanwinsten’.
Verder zorgt Carl voor het onderhoud van het park en de vijver en van het kerkhof in Heist-Goor.
Het wandelpark in Heist-Goor wordt geleidelijk aan opgewaardeerd door het gemeentebestuur. In augustus van dit jaar worden er nieuwe vijverkanten geplaatst.

Ga terug