Volkscaféroute

door redactie

Gezellig, authentiek, thuisgevoel,... zijn maar enkele woorden die mensen gebruiken om een echt volkscafé te beschrijven. Ook in de Kempen heb je vele voorbeelden van volkscafés die een vaste waarde in het straatbeeld zijn en die reeds vele jaren worden uitgebaat door dezelfde persoon of familie. Het zijn stuk voor stuk plaatsen waar je met de glimlach wordt begroet en waar je terecht kan voor een praatje aan de toog over de dagdagelijkse dingen. Nog steeds vervullen deze cafés een taak als ontmoetingsplaats binnen een dorp of gemeente.
Toerisme Provincie Antwerpen sloeg de handen in elkaar met de gemeenten Herenthout, Nijlen, Berlaar, Heist-op-den-Berg en Hulshout en samen werd een route ontwikkeld die langs 10 volkscafés in de regio loopt. De route werd uitgetekend op het ondertussen bekende fietsknooppuntennetwerk met onderweg tien mogelijke stopplaatsen waar je kan halt houden om een frisse pint te drinken, de sfeer op te snuiven of je te mengen in de kleurrijke gesprekken aan de plaatselijke toog.
De route heeft een totale afstand van 59 km, met een verkorting van 42 km. Het routeboekje is verkrijgbaar vanaf 25 april in de toeristische infokantoren van de deelnemende gemeenten, kost 2 euro en je krijgt er nog een leuke gadget bij.

Ga terug