Triangel met pletwwals

door redactie

Freinetschool Triangel(Booischot) maakt op het kinderkunstenfestival op zondag 24 mei van 13 tot 17 u. imposante afdrukken, niet met een drukpers, wel met een heuse pletwals.
“Druk Op Straat. Zo zou je onze workshop tijdens het kinderkunstenfestival ook kunnen noemen”, lacht Patrick Leunens, coördinator van Freinetschool Triangel. “Want dat is wat we gaan doen. We drukken lino’s af op straat met een heuse pletwals en we hopen natuurlijk op veel belangstelling. Iedereen is welkom op de stand van onze school.” Het kinderkunstenfestival Supervlieg in Booischot gaat door op zondag 24 mei van 13 tot 17 uur.
Bezoekers die op zondag 24 mei een bezoek brengen aan de drukworkshop van Freinetschool Triangel op het kinderkunstenfestival Supervlieg in Booischot, kunnen zich verwachten aan een groot spektakel.“Imposante afdrukken. Niet met een drukpers op een tafel, wel op straat met een pletwals. Een wegenwerkmachine die normaal de straten glad rolt!”, zegt Patrick Leunens.
De kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar van Freinetschool Triangel brachten een bezoek aan de tekenacademie in Heist-op-den-Berg. Daar bereidden ze samen met een team ervaren leerkrachten afdrukklare lino’s voor. “Een beetje Pierre Alechinsky achterna”, aldus coördinator Patrick Leunens. De lino’s worden afgedrukt tijdens Supervlieg.
“Maar een bezoeker kan ter plaatse ook perfect een eigen lino uitsnijden en door de pletwals laten drukken op stof of een andere bedrukbare ondergrond. Spektakel en kunstzinnig werk worden zo gecombineerd.”
Deelnemen aan festival Supervlieg gebeurt op vertoon van een Supervliegbandje. Dit kost 4 euro. Maar leerlingen van Freinetschool Triangel mogen gratis binnen. 
Patrick Leunens: ‘Wij vinden het belangrijk dat alle Triangelkinderen de kans krijgen om aan dit kinderkunstenfestival deel te nemen. Daarom draagt de school de deelnemingskosten voor onze kinderen.”
Supervlieg is een bruisende familie- en gezinshappening vol met kunsten en kunstjes voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders, familie, vrienden, …. Het festival vindt plaats op zondag 24 mei van 13 tot 17 u. in het centrum van Booischot, aan de kerk. 
Freinetschool Triangel, de Vrije Basisschool, verenigingen uit het dorp en de gemeentelijke cultuurpartners werken mee aan dit cultuurfeest. Het volledige programma is te raadplegen op www.supervlieg.be 
Voor meer info kunt u contact opnemen met: 
Patrick Leunens, coördinator Freinetschool Triangel, Kleine Steenweg 33, Booischot, tel. 015 22 16 30.

Ga terug