sportcentrum "Albert Gysbrechts"

door redactie

Beerzel - Woensdag werd in het gemeentelijk sportcomplex langs de Kattestraat 74 te Beeerzel een gedenkplaat onthuld van Albert Gysbrechts, wiens naam het centrum zal dragen. Huidig burgemeester Peter Gysbrechts (Open Vld) en zoon van Albert zal de gedenkplaat van zijn vader onthullen.
“Met de uitbreiding van het sportaanbod beschikt deelgemeente Beerzel nu ook, net als Putte-Centrum sinds de zeventigerjaren, over een mooi en vooral functioneel gemeentelijk sportcentrum”, zegt burgemeester Gysbrechts.
“Het sportcentrum zal met goedkeuring van het schepencollege en het directiecomité van het Autonoom GemeenteBedrijf de naam dragen van de laatste burgemeester van Beerzel, Albert Gysbrchts. Hij was van 1946 tot 1976 gedurende dertig jaar burgemeester van Beerzel in een liberaal en later liberaal-socialistisch bestuur. Bij de fusies van de gemeenten verhuisde hij naar de oppositiebanken in Putte”, zegt Peter Gysbrechts.
“Albert Gysbrechts was een voetballiefhebber en meer dan regelmatig aanwezig op de Beerzelse wedstrijden. Daarom is zijn naam voor dit sportcentrum gepast”.
De gedenkplaat wordt onthuld door zijn zoon, Peter, die momenteel burgemeester is van Putte. Aansluitend is er vanaf 19u een voetbalwedstrijd tussen KFC Berg Op Beerzel en het eerste elftal van KVC Westerlo, de bekerfinalist, die allebei dezelfde Beerzelse sponsor hebben met Veralu.(PA)

Ga terug