Schapenscheerfeest

door redactie

Op 17 en 18 mei, zaterdag vanaf 20 uur, zondag vanaf 14 uur schapenscheerfeest in de Averegten in Heist-op-den-Berg.
Het is feest, nog meer feest dan andere jaren. Het schapenscheerfeest van het Provinciaal Groendomein De Averegten is aan zijn twintigste editie toe. Om dat uitgebreid te vieren starten de festiviteiten al op zaterdagavond 17 mei vanaf 21 u. met een optreden van Follia. Follia's concertprogramma gaat van opzwepende dansnummers met oriëntaals geïnspireerde zangscanderingen en oude teksten naar psychedelische viooldistortions, naar trage ballades.
In het voorprogramma speelt de folkrockband Crumb. Crumb is een begrip dat staat voor kwaliteit, rock, pretpunk, blues en folkrock. Crumb rockt als geen ander en staat op zaterdag 17 mei vanaf 20 uur garant voor feestmuziek met covers die nog nooit zo goed waren.
Op zondag 18 mei schakelt het schapenscheerfeest over op aloude tradities. De schapen worden geschoren en met de verse wol kunnen de kinderen aan de slag in verschillende meedoeateliers: wol vilten, vingerhaken , kleien,… Er zijn doorlopend demonstraties schapen drijven met border collies. Rondstruinen kan op het marktje met zelfgemaakte geschenkartikelen, juweeltjes en natuurproducten. Clown Barba animeert met zijn reuze koffer, accordeon en gitaar de allerkleinsten.
Veel aandacht gaat naar de muzikale optredens en het folkbal. Om 15 uur start de initiatie folkdans onder leiding van ervaren dansers, met livemuziek van folkband Zigo. Om 16 uur lokt het theatergezelschap’ Les Moutons Echapééé’ een recordaantal schapen op de dansvloer. Galley Head, het vertrouwde huisorkest speelt na deze initiatie het volk moeiteloos op de dansvloer met eigenzinnige, zelfrijzende folk. 
Voor wie honger of dorst krijgt is er een ruim aanbod aan gezonde biologische en veggie snacks . De Heikantse bierliefhebbers zorgen voor speciaal geselecteerde, ambachtelijk gebrouwen biertjes.
Bezoekers die met de fiets komen worden beloond. Hun fiets krijgt een gratis zomeronderhoud in het fiets repair atelier.
Let op! Honden zijn toegelaten op de feestweide maar niet in de nabijheid van de schapen die geschoren worden.
Dit alles in provinciaal groendomein De Averegten, Langendijk 17 te Hallaar (Heist-op-den-Berg).
Deelnameprijs is gratis.

Ga terug