Ronde van Hallaar

door redactie

Het schooljaar 2010-2011 is bijna ten einde en dit betekent dat de kinderen over enkele dagen lekker kunnen genieten van een lange en deugddoende vakantie. Het einde van het schooljaar - begin van de grote vakantie, en… dan denken we hier in Hallaar ook automatisch aan de “Ronde van Hallaar”. Inderdaad, van maandag 27 juni t.e.m. zondag 3 juli 2011 is de KWB weer klaar om er volop in te vliegen voor de organisatie van de 46ste stratenloop voor de jeugd.
Er zijn een aantal voorwaarden om deel te mogen nemen aan de stratenloop, namelijk:
1. ofwel in Halllaar wonen - 2. ofwel er naar school gaan - 3. ofwel behoren tot een gezin waarvan minstens één ouder lid is van de KWB van GROOT-HEIST - 4. ofwel lid zijn van een andere vereniging van Halllaar of deel uitmaken van een gezin waarvan een ouder lid is van een andere Hallaarse vereniging, o.a. chiro, fanfare, KAV, Molenzonen, ping-pong enz… - 5. ofwel behoren tot het gezin van een rittensponsor van de stratenloop. 
Er zijn 24 verschillende reeksen voor jongens en voor meisjes en de indeling van de reeksen gebeurt per leeftijdscategorie, waarbij de deelnemers een bepaalde afstand dienen af te leggen. De allerkleinsten (geboren in 2008) lopen 60 meter en de af te leggen afstand vergroot naar rato van de leeftijd van 100 tot 1000 meter. Op vrijdag 1 juli voorzien we voor alle lopers, behalve voor de 3-jarigen, op het voetbalveld van Molenzonen een soort van hindernissen-koers . We starten alle dagen om 19.00 uur, behalve op zondag 3 juli 2011, want dan gaan de eerste lopers van start om 14.00 uur. De ritten gaan door in volgende straten (plaatsen) en op volgende data:
- maandag 27/06 in de Oude Liersebaan - dinsdag 28/06 in de Averegenlaan (splitsing Molenstraat richting Leopoldlei  - woensdag 29/06 in de Lange Rechtestraat - donderdag 30/06 in de Averegtenlaan (ter hoogte van de Nieuwe Laan) - vrijdag 01/07 op het voetbalveld van F.C. Molenzonen, gelegen aan de Spekstraat – zaterdag 02/07 in de Dorelarelei en zondag 03/07 in de Hopvelden (aankomst speelplaats plaatselijke basisschool van Hallaar)
 Ook de volwassenen willen we niet op hun sportieve honger laten zitten en daarom voorzien we op zondag 3 juli een rit voor gehuwden/samenwonenden. Dus vrouwen en mannen, laat jullie niet kennen, wees sportief en schrijf in voor deze reeks. De vrouwen lopen 500 meter en de mannen 800 meter. Zij vertrekken laatst, dus nadat alle vorige reeksen achter de rug zijn. Die dag is er eveneens de langere afstandsloop (ongeveer 4km). De deelnemers aan deze afstandsloop worden aan de aankomst verwacht om 14.00 uur..
Inschrijven voor deelname aan de stratenloop dient te gebeuren op zondag 26 juni van 10.00 tot 12.00 uur in het achterzaaltje van de parochiezaal. De rugnummers worden ter plaatse aan de deelnemers overhandigd. Om in te schrijven kan men eventueel gebruik maken van het speciale inschrijvingsformulier in de brochure, die ter gelegenheid van de 46ste Ronde is bedeeld aan de inwoners van Hallaar, aan de kinderen die buiten Hallaar wonen en er naar school gaan en aan de KWB-leden die niet in Hallaar wonen. In deze brochure kan men uitgebreide informatie vinden aangaande de stratenloop. Het inschrijvingsgeld per reeks bedraagt 2,00 euro voor de kinderen die behoren tot een gezin waarvan een ouder lid is van de KWB. Men dient wel bij de inschrijving de KWB-lidkaart mee te brengen!!! De kinderen van niet-leden betalen 6,00 euro inschrijvingsgeld. De deelnemers aan de 4 km en aan de rit voor volwassenen (vrouwen/mannen) betalen 4,00 euro.
Zondag  3 juli 2011, de slotdag van de loopkoers, moet dan het hoogtepunt worden van een sportieve week. Er is gratis kinderanimatie voorzien (draaimolen, springkasteel, schmink). Die dag heeft eveneens de trekking plaats van de tombola van de verkoop van de steunkaarten. De uitslag wordt bij de mensen van Hallaar in de brievenbus gedeponeerd en ook gepubliceerd in het Reklameklokje. Omstreeks 17.00 uur eindigen we dan in schoonheid met de uitreiking van de prijzen in de speelzaal van de basisschool. Er valt immers een serieuze prijzenpot te verdelen. Voor de kinderen alleszins een mooie beloning voor hun sportieve inspanningen gedurende al die dagen.
De KWB van Hallaar kan tijdens de ronde op steun rekenen van andere Hallaarse verenigingen. Zo geeft de chiro elke dag een krantje uit “Het loperke”, waarin het wed-strijdverloop van elke rit, de uitslag en de rangschikking nauwkeurig wordt uiteengezet, en waarin randnieuws en eventueel leuke anekdotes over de loopkoers wordt gepubliceerd. Aan de tapwagen van de KWB kan men terecht voor een frisse pint bier of lekkere frisdrank.
We hopen tientallen sportieve kinderen te mogen inschrijven en ook extra veel deelnemers voor deelname aan de rit van de gehuwden of samenwonenden en/of voor de 4 km afstandsloop. Samen met u willen we er een sportieve en onvergetelijke 46ste Ronde van Hallaar van maken. Via deze weg wil de KWB iedereen alvast op voorhand van harte danken voor hun bijdrage aan de loopkoers (alle deelnemers - de vele sponsors - de kopers van steunkaarten - de helpers - alle KWB-sympathisanten - het gemeentebestuur voor hun technische bijstand – de gemeentelijke druk- en uitleendienst en al diegenen die we mochten vergeten zijn). Het bestuur wenst daarom iedereen een sportieve, zonovergoten stratenloop toe en een deugddoende vakantie. Meer info: 0494/32 73 18 of raadpleeg onze speciale brochure. 

Ga terug