Recreatie- en landbouwgronden

door redactie

Heist-op-den-Berg - De Heistse gemeenteraad heeft beslist zes verschillende percelen grond aan te kopen langs de Dophei te Pijpelheide. Samen 5ha 27a 56 ca waarvan 1 ha 38a 40 ca gelegen is in recreatiegebied en de rest in agrarisch gebouw. Voetbalclub KSK gebruikt een deel nu al als voetbalterreinen.
“De recreatiegrond is momenteel in gebruik door voetbalclub KSK Heist die de grond gebruikt voor jeugdtrainingen en de damesvoetbal.  De landbouwgronden zijn verpacht”, zegt schepen van ruimtelijke ordening, Jef Marien (CD&V).
“De aankoopprijs bedraagt 4 euro per m2 of 211.024 euro voor het totaal. Wij vinden deze prijs aanvaardbaar”, zegt de schepen.
De gronden zijn gunstig gelegen, nabij de dorpskern van Pijpelheide en ten zuiden van de N10. “Eventuele herbestemmingsmogelijkheden van de landbouwgronden voor jeugd-, recreatiesport en spel worden onderzocht”, zegt de schepen.
KSK Heist is bereid om de voetbalvelden, die zij nu in gebruik hebben, tegen gunstige voorwaarden ter beschikking te stellen van verenigingen, de school e.a.
Bert De Haes (Gemeentebelang) vindt dit een gouden zaak en suggereert ook dergelijke aankopen in andere deelgemeenten, tenminste als de gelegenheid zich voordoet. “Dergelijke aankopen openen veel mogelijkheden”. David Geerts (sp.a) sluit zich als voorzitter van de voetbalclub van Itegem daarbij aan.
Jan Baestaens (ETA) noemt de ter beschikking stelling van de voetbalterreinen getuigen van misprijzen tegenover de voetbalclubs van Itegem, Hallaar, Wiekevorst en Booischot. Hij noemt dit een wanbehandeling van de verschillende Heistse voetbalclubs.(PA)

Ga terug