pIE p.KLEIN stelt CD voor

door redactie

Heist-op-den-Berg - De Heistsde groep pIE p.KLEIN (www.piepklein.be) stelde zaterdag haar nieuwe CD voor in CC Zwaneberg te Heist-op-den-Berg.
“Onze muziek is een kruising tussen pop, ska, punk en cabaret, maar hier en daar ook een flard balkan, funk, rock, kleinkunst, feestfanfare en techno. Referenties zijn er niet echt: combineer De Nieuwe Snaar, Ska-P, De Kreuners en Mano Negra en je komt in sommige nummers een heel klein beetje in de buurt” Pieter, alias Pie.
“Onze instrumenten: veel zang, akoestische gitaar, bas, 2 trompetten, percussieinstrumenten, een aftandse synthesizer, accordeon, …”
“Onze teksten zijn Nederlandstalig, met hier en daar een verloren woord Spaans of Frans. Ze gaan over de kleine ergernissen des levens, over gênante, geschifte maar herkenbare situaties, steeds verrassend en humoristisch, met een dubbele bodem en met woordspelingen, soms met een boodschap en soms juist niet”.
De groep speelt al ruim 8 jaar live. Twee keer waren ze halve finalist Nederpopprijs, 1 keer halve finalist Nekkawedstrijd, voor- en naprogramma’s van The Levellers, De Mens, Red Zebra, Antwerp-Gipsy-Ska-Orchestra, Homer, Bart Peeters, Belgian Asociality, Katastroof, … Vele optredens op punk-, folk- en familiefestivals, jeugdhuizen, zaalshows, …
De groep bestaat Pie, MC Big Bolle, Willem Twee, Sexy Jan en Sexy Kevin.
De nieuwe CD is opgenomen in The Penthouse, Heist-op-den-Berg (www.penthouse-studio.be), tegenwoordig vooral bekend om zijn opnames voor punkrocklabel Funtime, artwork door Rikkel, een jonge, maar geniale striptekenaar.
De Aftershow werd verzorgd door de Brusselse copains van De Fanfaar.(PA)

Ga terug