Overlaging N10 Liersesteenweg.

door redactie

Heist-op-den-Berg - Zoals Vlaams minister van openbare werken en mobiliteit, Hilde Crevits (CD&V) enkele maanden terug aankondigde starten volgende week overlagingswerken langs de N10 Liersesteenweg.
De werkzaamheden die de Vlaamse Gemeenschap plant vanaf 20 juni zullen tot eind juni in beslag nemen. Het gaat om overlagingswerken van de rijweg. Het asfalt wordt afgefreesd en er komt een nieuwe toplaag in asfalt op.
De werken verlopen in twee fasen. In een eerste fase wordt het wegdeel tussen de rotonde “Fabiola” (N10-N15) tot aan de rotonde van de Lostraat aangepakt. In een tweede fase zal het wegdeel van de Isschotweg tot aan de rotonde “Fabiola” aangepakt worden.
De politie is er van overtuigd dat de werken zware verkeershinder zullen meebrengen.
Voor de volledige duur van de werken zal het verkeer normaal kunnen rijden komende van Aarschot in de richting van Lier.
Voor de rijrichting Lier-Aarschot wordt een omleiding voorzien.
Voor de eerste fase is die via de Mechelsesteenweg, Boudewijnlaan, Paul Van Roosbroeck en Lostraat, waar het verkeer terug op de Liersesteenweg kan.
Voor de tweede fase – van Isschotweg tot rotonde Fabiola – gaat de omleiding langs de Houwstraat te Beerzel.
Er is een verbod voor alle fietsverkeer op de betrokken wegdelen gedurende de volledige duur van de werken.

 

Dringend nodig

Schepen van openbare werken, Patrick Feyaerts (Open Vld) bevestigt dat “dit onderhoud dringend nodig is voor de Liersesteenweg. In de winter heeft de baan veel afgezien. De werken zijn dan ook dringend nodig. Het was trouwens heel lang geleden dat de rijweg nog eens geasfalteerd is, op wat plaatselijk lapwerk na. Trouwens als er geen deftig onderhoud zou gebeuren vrees ik er voor dat wat over enkele jaren nog wel een rijweg zouden hebben?”, zegt Feyaerts. “De degradatie van de rijweg zou te groot worden, met deze extra bovenlaag wordt dat anders”.
“De structurele werken aan de Liersesteenweg met een ander rotonde aan Fabiola en fietspaden, kortom een volledige infrastructuur, die voorzien is voor 2013-2014 wordt zeker niet vertraagd door deze onderhoudswerken. Trouwens die werken zullen niet op een half jaar klaar zijn”, meent schepen Feyaerts. 
Meer informatie op de Technische dienst van de gemeente, tel. 015-22.86.30 of de Verkeerspolitie, tel. 015-75.09.50.(PA)

Ga terug