Op stap met de boswachter

door redactie

string(1) "a" string(1) "v" string(1) "e" string(1) "r" string(1) "e" string(1) "g" string(1) "t" string(1) "e" string(1) "n" string(1) "@" string(1) "p" string(1) "r" string(1) "o" string(1) "v" string(1) "i" string(1) "n" string(1) "c" string(1) "i" string(1) "e" string(1) "a" string(1) "n" string(1) "t" string(1) "w" string(1) "e" string(1) "r" string(1) "p" string(1) "e" string(1) "n" string(1) "." string(1) "b" string(1) "e"

De geruisloze vlucht van de uil op zaterdag 7 maart van 19 tot 21 uur in De Averegten te Heist-op-den-Berg.
Maart is dé maand om uilen te observeren. Heel wat uilen zijn dan druk in de weer met het verdedigen van hun territoria het versieren van een partner. Ze laten dan ook het meest van zich horen. Zaterdag 7 maart kan je in De Averegten met de boswachter op zoek gaan naar de kerk-, steen- en bosuil.
De meest mysterieuze dieren van de nacht zijn de uilen. In kinderboeken en films wordt de uil als een oude, wijze vogel afgebeeld en geen enkele griezelfilm is compleet zonder een typische ‘oehoe’-roep. De boswachter neemt je mee om deze vogels te spotten.
We maken een tussenstop op de bioboerderij, waar de kerkuil sinds enkele jaren zijn nestplaats heeft in de schuur. Bij de gloed van de kachel kunnen we onze handen en voeten verwarmen en wie weet, een glimp opvangen van de geruisloze kerkuil.
Deze wandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Voorzie laarzen of stevig schoeisel en een zaklamp, de wandeling is 5 km lang.
Startplaats aan de blokhut in Provinciaal Groendomein De Averegten om 19 u.
Inschrijven voor deze activiteit kan met een mailtje naar averegten@provincieantwerpen.be of telefonisch 015 24 89 47. Een inschrijving per mail wordt steeds bevestigd. De inschrijvingen worden afgesloten op vrijdag 6 maart

Ga terug