Nieuwste CD van het WOSH-koor

door redactie

In april 2013 bracht het Woshkoor zijn nieuwe programma ”HOOP” in première in de schouwburg van cc Zwaneberg. Dat de meer dan tweeduizend aanwezigen hadden genoten van dit nieuwe programma bleek uit de vele enthousiaste reacties achteraf en uit de vele vragen of ‘HOOP’ ook op cd te verkrijgen was. Omdat ook bij de volgende optredens in Sleidinge, Boechout, Mol, Bertem,… die vraag zich herhaalde, én omdat we beschikten over de opnames van de premièrevoorstellingen werd er door de dirigent geluisterd, gewikt en geoordeeld dat die opnames uitstekend waren. De nieuwe Woshkoor-cd was een feit!

HOOP

In 2014 is het honderd jaar geleden dat de eerste wereldoorlog begon. Op een eigen wijze wil(de )het Woshkoor bijdrage aan de herdenking daarvan. Door de gruwel van alle oorlogen aan te klagen. Door de stem te versterken van al wie opkomt voor het recht om te leven in vrede en vrijheid. Dat leven in vrede en vrijheid mogelijk moet zijn voor iedereen, daarin blijven we geloven. Want we lijden aan die ongeneeslijke ziekte die ‘hoop’ wordt genoemd. Die hoop weerklonk in april 2013 drie avonden in cc Zwaneberg; die hoop weerklinkt op de cd.  
Het Woshkoor zingt we al meer dan 30 jaar liederen uit alle hoeken van wereld. ‘HOOP’ werd dan ook een gevarieerde cd met muziek uit alle continenten. De cd is te koop bij onze concerten (zie verder) en in de wereldwinkel van Heist-op-den-Berg, Noordstraat 25/4 (het gebouw van de kringwinkel). Openingsuren: woensdag van 14 tot 17 u., zaterdag van 10 tot 12 u. en van 14 tot 17 u. en zondag van 9.30 tot 12.30 u. Je kan de cd ook bestellen:  - via een telefoontje naar 015 24 11 21 - via de koorleden - door 15,- euro te storten op rek. nr. BE44 0010 7695 6745 GEBABEBB van Wosh vzw, en als mededeling ‘cd HOOP, via… ‘(naam van een koorlid), en de cd wordt dan via dat koorlid bij u bezorgd - door 18,50 euro (15 euro voor cd en 3,50 euro verzendingskosten) te storten op rek. nr. BE44 0010 7695 674 5 GEBABEBB van Wosh vzw, en als mededeling ‘cd HOOP, via post’. De cd wordt u dan toegestuurd.

‘HOOP’ live

Wie het Woshkoor de komende weken in levende lijve aan het werk wil zien, kan op 15 februari terecht in Geel-Elsum, op 22 maart in Turnhout en op 25 maart in Putte. Later op het jaar volgen er alvast nog optredens in Mol (12 juli), Tremelo (4 oktober), Olen (9 november) en Geel (12 december). Meer info op www.woskhoor.be.(PA)

Ga terug