Nieuwe roos

door redactie

Putte - KVLV-nationaal bestaat honderd jaar en dat verdient een bloemetje. Op het verjaardagsfeest is dan de nieuwe KVLV-roos “Eeuwige passie” gedoopt.
Nationaal voorzitster Carla Durlet is de meter en Vlaams minister-president Kris Peeters de peter.
De roos is speciaal voor KVLV en haar eeuwfeest ontwikkeld.
Voor Casteels is het al de tiende nieuwe roos die hij op de markt brengt.
De roos is veredeld door Martin Vissers uit Herselt. Voor drie jaar heeft hij met “Midsommer snow” nog een roos gecreëerd. Hij is trouwens de enige Belg die beroepshalve rozen creëert.
André Casteels van de gekende rozenkwekerij uit Putte heeft de roos gekweekt en brengt ze ook op de markt.
“De KVLV roos heeft de vorm van een oude roos met een dieproze kleur en een overweldigende fruitige geur met een ondertoon van oude rozen”, vertelt Casteels.
“De KVLV-roos heeft de eigenschappen die perfect bij KVLV passen: een roze roos is een vrouwelijke kleur. De roos is sterk en ziekteresistent wat ook de organisatie is. De roos is duurzaam en dat draagt de KVLV ook hoog in haat vaandel. Het is een doorbloeiende roos en na 100 jaar kan dat ook van de KVLV gezegd worden. Daarenboven is de roos eetbaar terwijl koken een van de passies van KVLV is”, meent Casteels.
De “Eeuwige passie” is aangepland in de Kruidtuin te Leuven als geschenk voor de stad Leuven, open tussen 1 ei en 30 september van maandag tot zaterdag van 8 tot 12 en de zondag van 9 tot 17u., van 1 oktober tot 30 april is dat tot 20u.
“Martin Vissers veredelt de rozen en ik mag dan regelmatig de roos kweken en op de markt brengen”, stelt André.
“Wie de KVLV-roos in zijn tuin wil moeten nog even geduld uitoefenen. “In het najaar zullen wij een beperkte voorraad hebben. Vanaf  2012 beschikken wij over een ruimer aanbod voor het grote publiek” geeft Casteels mee.(PA)

Ga terug