Nieuw gratis festival

door redactie

Op zondag 29 juni wordt in Berlaar voor de eerste keer Drop Fest georganiseerd. De organisatoren pakken uit met een verfrissende affiche.
Drop Fest wordt georganiseerd door Drop Zone, een opkomend skatersmerk dat werd opgericht door SabbeSablon, Seppe Bes en Jurgen Jespers. De eerste editie van Drop Fest vindt plaats aan ’t Stapveld in Berlaar. 
Drop Fest geeft jong talent uit de buurt de kans om hun muzikale kunsten te laten zien, maar ook buitenlands drum andbass talent komt aan bod op Drop Fest. DJ Dangerous komt helemaal vanuit de UK afgezakt naar Drop Fest om Berlaar te laten dansen. 
Met onder andere Mongk (die al op Laundry Day stond) en PinkElephantz is er een sterke lokale line up samengesteld. Andere DJ’s zijn TAB die we kennen van de Jour TibourContest, Drow-Z, Prospect &Diciple, Spectra en Global Love. Tot 3 uur ’s nachts zal er gefeest kunnen worden. 
Drop Fest is meer dan het doorsnee festival, om 13 uur begint een skatecontest, er zal de mogelijkheid zijn om te beachvolleyballen, er is een mini market en je kan tot rust komen in de Chill Corner. 
Info: Drop Fest op Facebook | ’t Stapveld – Pastorijstraat 62 in Berlaar 
Line up
T.A.B.: The AlexBrothers of T.A.B. komen uit Heist-op-den-Berg en brengen een set die gaat van house tot drum ‘n’ bass. 
Drow-Z: Twee jonge mannen uit Berlaar die een mix brengen van moombahton, trap, drum ’n bass en dubstep. 
Prospect &Diciple ft. MC Mel: Deze gasten laten een uur lang jump up (een subgenre van drum ’n bass) op het publiek van Drop Fest los en brengen zelfs een MC mee!
Mongk: Hij stond al op Daydream Festival, Replay Festival, Sunrise,… en zal ook Berlaar op zijn grondvesten laten daveren. Hij speelde als samen met grote namen zoals Calyx&Teebee, TantrumDesire, Fred V &Gravix,…
DJ Dangerous : Helemaal vanuit de UK komt DJ Dangerous drum ’n bass plaatjes spelen op Drop Fest. Hij staat al 10 jaar achter de draaitafels. Zijn laatste tracks kwamen uit bij opkomende labels zoals Gun Audio, Walking Dead Recordings, Ten Ton Beats, … 
Pink Elephantz: Vroeger als duo, maar momenteel staat er een iemand achter de draaitafels. Pink Elephantz wonnen verschillende DJ-contesten en stonden raakten dezelfde cd-spelers aan als Borgore, Eptic, Athys& Duster,… Een uur lang feesten op de vetste bassen, dat is Pink Elephantz!
DJ Spectra: Opkomend drum ‘n bass talent uit Merksem.
Global Love: Nachtraaf die een mix brengt van Wendy van Wanten en ongure muziekjes.

Ga terug