Man Bijt Hond te Wiekevorst

door redactie

16-jarige gidst
Wiekevorst - Vorige week elke weekavond, even voor 20u. gidste de 16-jarige Jorien Deckers de tv-kijkers van “Man bijt hond” op Een door Wiekevorst, de tweede kleinste deelgemeente van Heist, Jorien gidst samen met haar 15-jarige vriendin Eline Vercauteren.
Moeder van Jorien,  Katelijne Vranken, is eigenlijk de “schuld” dat de mensen van “Mijn bijt hond” bij Jorien en haar vriendin terecht gekomen zijn.
“Enkele jaren terug was “Man bijt hand” te gast in Heultje voor dit programma o.a. bij de grootouders van Jorien. Toen ik met mijn ouders zat te eten in brasserie ’t Straatje te Wiekevorst, zaten daar ook de twee tv-mensen te eten. Direct was er herkenning tussen mijn ouders en die mannen en begonnen zij te praten en vertelden dat ze nu bezig waren met een gelijkaardig programma in Wiekevorst. De oma suggereerde dan iets te doen met haar kleindochter of kleinzoon die een uitzending hebben op radio Apollo, ondanks dat zij maar zestien is”, vertelt moeder Katelijne.
Radio Apollo
“Dan zijn de tv-makers bij ons komen spreken met Eline en mij maar ook met mijn broer, Jonas en Niels Van Hoof, ook twee dj’s op de radio. Ze hebben dan voor de meisjes gekozen, omdat wij het jongst waren. Enkele weken zijn ze komen filmen tijdens onze uitzending in de studio’s van radio Apollo langs de Wittegracht. Het was kei-plezant”, zegt Jorien.
“Een hele tijd terug heb ik zelf eens een uitzending gedaan op Apollo. Wij, mijn vriendin Eline en ik, dachten er toen over om dat samen te gaan doen als presentatoren, allerhande muziek te spelen, de mensen een plezier doen. Wij hebben nu sinds oktober een eigen uitzending. Keitof.”, meent Jorien.
“Een week later belden ze ons met de vraag of wij niet als gidsen wilden fungeren voor Wiekevorst. En dat hebben wij dan gedaan. Een hele namiddag hebben wij opgenomen en teksten ingesproken”.
Verrassing
In de eerste uitzending is “de smid” met zijn dertigjarige loopbaan als filmer aan bod gekomen en de repeterende fanfare Onafhankelijkheid van dirigent Bert Van Thienen terwijl zij muziek maakten met op flesjes te fluiten.
Waar de volgende uitzendingen over gaan is “een geheim”. De tv-filmers wilden dat, als verrassing, liever voor zich houden. Zij praten eerst met mensen over wie ze zouden kunnen contacteren voor een item, vragen daar dan verder, en komen zo tot een hele reeks onderwerpen waar ze dan 14 dagen mee bezig zijn en waar zij uiteindelijk een 12-tal items uit weerhouden.
“In Wiekevorst waren ze o.a. ook te gast bij acteur Gustje De Reyck, die slechtziende is; bij een slechthorende waarmee ze naar de kerk trokken om de plaats te lokaliseren waar hij het best kon horen., wielerkampioene MarietteLaenen Ze zoeken naar speciale onderwerpen in de gewone dagelijkse dingen”, vertelt Gommaar Van den Bergh, die ze ook begeleidde.
In Wiekevorst hangt ondertussen iedereen dagelijks aan de buis.(PA)

Ga terug