Maandagmarkt verhuist terug

door redactie

Heist-op-den-Berg - Schepen van markten, Anja Van Dijck (N-VA) deelt mee dat de maandagmarkt waarschijnlijk op Pinkstermaandag, terug zal verhuizen naar de Bergstraat.
“Naast de negatieve reacties die ik in de krant lees zijn er ook positieve reacties van de marktkramers. Er zijn vaste marktkramers die de huidige regeling een meerwaarde vinden omdat ze meer in de stroom liggen van het wandel-marktgebeuren”, stelt de schepen.
“Het schepencollege heeft beslist de markt in zijn geheel te verhuizen als de werken in de Bergstraat volledig voltooid zijn. Dit om de markt aan elkaar te houden. Als we nu in stukken de markt zouden terugzetten ontstaan weer open plaatsen en dat wordt als negatief ervaren door zowel marktkramers als bezoekers”, zegt schepen Van Dijck.
“De datum die vooropgesteld is voor de definitieve verhuis naar de Bergstraat was na het weekend van de braderij, maar omdat de werken zo vlot verlopen hopen wij op Pinkstermaandag (13 juni) de markt terug naar de Bergstraat te brengen”.
“Wij weten dat deze verhuis voor velen moeilijk is, zowel voor bewoners als marktkramers als bezoekers, maar gezien de huidige situatie is dit de beste oplossing. Het is dus nog een kwestie van enkele weken geduld”, stelt de schepen van markten.
Het nieuw actiecomité voor de Bergstraat is tevreden met deze beslissing en dat het schepencollege toch geluisterd heeft naar de marktkramers, de horeca uit de Bergstraat en de marktbezoekers.
“Ze hadden de markt al vroeger terug naar de Bergstraat kunnen brengen, tot waar de werken gevorderd zijn, aan het evenementenplein, dan konden de kramen, die nog niet konden verhuizen, makkelijk in de zijstraten Binnenweg en Noordstraat geplaatst. Tachtig procent van de marktkramers willen immers zo snel mogelijk terug naar de Bergstraat.”, stelt Marcel Van Hoof van het actiecomité.(PA)

Ga terug