Lyra voetbalt in Berlaar

door redactie

Vierdeklasser K Lyra TSV werkt haar thuiswedstrijden de komende drie seizoenen af in het gemeentelijk sportcentrum Doelvelden van Berlaar. Dat heeft het Berlaars schepencollege gisteren bevestigd. Lyra zal ook een sportieve samenwerking opzetten met voetbalclub SK Berlaar en kosteloos bijdragen aan het onderhoud van de accommodatie.
De Lierse voetbalclub K Lyra TSV verlaat op het einde van het huidige seizoen haar thuisstek op de Mechelsesteenweg in Lier. Omdat het nieuwe stadion nog niet meteen klaar is, zocht het bestuur al een tijdje naar een oplossing. En die heeft het nu gevonden in het gemeentelijk sportcentrum Doelvelden van Berlaar.
“We sloten met Lyra en SK Berlaar een overeenkomst voor drie jaar, met een optie op twee extra seizoenen”, verduidelijkt burgemeester Walter Horemans. “De gesprekken tussen de gemeente en beide clubs zijn altijd goed verlopen. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat deze samenwerking voor alle partijen heel wat voordelen inhoudt.”
Concreet zal de Lierse club gebruik kunnen maken van de gemeentelijke accommodatie wanneer SK Berlaar zelf niet thuis speelt. Lyra zal in ruil kosteloos de voorgevel van het stadion een opvallende opfrissingsbeurt geven en zal bijdragen aan het onderhoud van het A-terrein. “Die vakkennis zal het complex zeker ten goede komen. Maar Lyra kan Berlaar ook mee op de kaart zetten. In onze gemeente wonen veel supporters van deze traditieclub. Vanaf volgend seizoen zullen ze dus wedstrijden op het nationale niveau kunnen volgen, en dat op wandelafstand van bij hen thuis”, zegt Horemans.
Beide clubs sloten ook nog een sportief samenwerkingsakkoord. Lyra zal daardoor bijdragen aan de verbetering van de jeugdwerking van SK Berlaar. “Wij zijn bijzonder blij dat de gemeente Berlaar heeft willen meewerken aan deze oplossing. We willen ons de komende jaren echt thuis voelen in Berlaar en hebben het volste vertrouwen in een goede samenwerking”, besloot Lyravoorzitter Sam Wijckmans.

Ga terug