Koop een strip, help een kind

door redactie

Eén euro per verkocht exemplaar van De vliegende rivier stroomt door naar het goede doel. Dat is het engagement dat Standaard Uitgeverij aangaat voor het volgende Suske en Wiske-album dat op 19 juni verschijnt.
Korte, krachtige acties die uitblinken in eenvoud. Een simpele opzet waarmee het label “Suske en Wiske helpen kinderen!” dit jaar al een paar keer uitpakte. In februari 2013 volstond een Facebook-like om een avontuur van Suske en Wiske te schenken aan de kinderafdeling van een ziekenhuis. Goed voor 3000 albums! Op 6 mei, Staedtler’s World Kids Colouring Day, hebben honderden kinderen gekleurd en geknutseld met Suske en Wiske voor het goede doel.
Vanaf 19 juni gaat Standaard Uitgeverij nog een stapje verder. Per verkocht exemplaar van De vliegende rivier, het nieuwste avontuur van Suske en Wiske, wordt 1 euro geschonken aan het goede doel. In Vlaanderen is dat Kom op tegen Kanker, in Nederland KWF Kankerbestrijding en in Wallonië télévie. Deze actie loopt van 19 juni tot 19 augustus 2013.
De Vliegende Rivier
Wanneer Suske en Wiske tijdens hun vakantie in Zuid-Amerika gaan raften op een wilde rivier ontmoeten ze twee mannen in nood. Die zijn na een ongeval met hun raft alles kwijtgeraakt en onze helden nemen hen aan boord.
Al snel blijken de heren echter niet zo onschuldig als ze willen doen uitschijnen. Ze zijn op zoek naar de God van de Rivier, een gouden beeld dat zich ergens in een heilige indiaanse rustplaats bevindt. Ze hebben de raft van onze vrienden nodig maar ook de indiaanse gids die hen vergezelt.
De schurken gijzelen Suske en Wiske en ontdoen zich van Lambik en Jerom. Maar de indianen waken over hun eigendommen en ook de God van de Rivier blijkt een geduchte tegenstander.
Standaard Uitgeverij - € 5,95 – Paperback
48 pagina’s - Kleur
Verschijnt op 19 juni 2013
Het label “Suske en Wiske helpen kinderen!” werd opgericht door Standaard Uitgeverij als eerbetoon aan Willy Vandersteen, ter gelegenheid van zijn 100ste verjaardag.

Ga terug