Kerkhof Wiekevorst wordt verdubbeld

door redactie

De oppervlakte van het bestaande kerkhof van Wiekevorst wordt uitgebreid en praktisch verdubbeld. Terzelfdertijd wordt de uitbreiding ingericht. Kostprijs 435.500 euro.

Wiekevorst

“De kerkhoven van Schriek, Goor, Pijpelheide, de Statie en Hallaar zijn al verfraaid. Nu komt het kerkhof van Wiekevorst aan bod. Daar bestaat met de uitbreiding de mogelijkheid om er een eigentijds kerkhof in te richten. Het wordt een totaal nieuw project, een half hectare groot”, vertelt schepen Eric Verbist (CD&V) van burgerzaken. “Het nieuwe kerkhof ligt tussen de Valleistraat en de Dalstraat”.

“Tussen het bestaande kerkhof en het nieuw gedeelte komen columbaria in een kamerruimte rekening houdend met het feit dat de begravingen in Heist momenteel 50-50 verdeeld zijn tussen de gewone begravingen en de crematies. Op het urneveld is plaats voor 178 urnen. Er is ook een strooiweide en uitbreidingsmogelijkheid voor de columbaria”, zegt de schepen.

 “De luifel komt open en transparant, met een afscheidsruimte”.

Wiekevorst wordt een nieuw type van begraafplaats. 

“De stenen kerkhoven van vroeger wordt groene ruimtes. Groen is trouwens de kleur die rust geeft. En groen komt er met taxushagen, bomen, beuken, heesters, treurbomen, corryfeëen. De paden worden in kiezel aangelegd. Er zal ook een fietsstalling zijn voor een tiental fietsen, drainage wordt voorzien, een berging, zitbanken, een papiermand, twee watertappunten, een afvalcontainer en een poort”, geeft de schepen mee.

Schepen Patrick Feyaerts (Open Vld) van openbare werken zegt dat op elk kerkhof een luifel voorzien is die weinig ingrijpt op het totaalbeeld van het kerkhof.  Volgens de grootte wordt gewerkt met modules.

Het project kerkhof Wiekevorst kost 435.494 euro.

Volgend jaar komen ook de kerkhoven van Zonderschot en Goor aan bod voor verfraaiing.

Ga terug