Instelprijs verminderd

door redactie

Itegem - In 2009 besloot de gemeenteraad de leegstaande pastorie van Itegem de desaffecteren en openbaar te verkopen.  De openbare verkoop leverde niet het gewenste financieel resultaat op. Daarna besloot de gemeente het gebouw te verkopen via een makelaar. Ook ditmaal zonder resultaat vermits het minimumbedrag niet gehaald werd. De gemeenteraad heeft nu de instelprijs verlaagd tot 395.000 euro.
Het gebouw is tussen 1850 en 1875 opgetrokken. Het eigendom is 3.610m2 groot, is gelegen langs de Karel Govaertsstraat, nabij de Netevallei en omvat o.a. twee woonkamers, 4 slaapkamers, een inkomhal, een veranda, keuken, badkamer, zolderverdiep.
“Wij wilden het gebruik met aanhorigheden verkopen tegen de schattingsprijs van 490.000 euro maar op de openbare verkoop bedroeg de hoogste bieding 300.000 euro…”, zegt schepen van financiën, Hans Welters (CD&V).
“Daarop namen we een professionele makelaar (C.I.B net) onder de arm omdat zo een beroep kon gedaan worden op een zo groot mogelijke groep actieve tussenpersonen. De pastorie werd gedurende 12 maanden te koop aangeboden tegen de instelprijs van de ontvanger van registratie. Ook ditmaal zonder resultaat.
Makelaar C.I.B. laat de gemeente weten dat verscheidene professionelen hebben laten weten dat de instelprijs van de pastorie te hoog ligt en dat het bedrijf naast het pand en de renovatiekosten ervoor zorgen dat de meeste kandidaten bereid zijn een prijs rond de 400.000 euro te geven.
De gemeenteraad heeft dinsdag beslist de instelprijs voor de verkoop op 395.000 euro te zetten.
Volgens sp.a-raadslid David Geerts waren de vroegere instelprijzen van het schepencollege onrealistisch. Schepen Hans Welters is het daar niet mee eens. “Die prijzen waren wel realistisch”.  De sp.a onthoudt zich voor dit punt.
Burgemeester Luc Vleugels (CD&V) hoopt dat de uiteindelijke verkoopsom aanzienlijk hoger zal zijn dan de nieuwe instelprijs van 395.000 euro.(PA)

Ga terug