11.11.11 nodigt uit

door redactie

Heist-op-den-Berg - De klimaatverandering eist nu al miljoenen slachtoffers in het Zuiden. Oogsten mislukken omdat de seizoenen grillig en onvoorspelbaar worden. Voedseltekorten dreigen. Sommige gebieden worden steeds vaker getroffen door overstromingen, andere kampen met toenemende droogte. Ecosystemen gaan kapot en tropische ziektes breiden uit. 11.11.11 vindt dit onrechtvaardig en vraagt daarom dit jaar in een grote campagne aandacht voor het klimaat.
De 11.groep van Heist-op-den-Berg nodigt u uit:
* samen met Natuurpunt Afdeling Grote Nete, op de internationaal in de prijzen gevallen filmdocumentaire ‘Klimaatchaos in het Zuiden’, op vrijdag 11 november 2011 om 20 uur in het lokaal van Natuurpunt, Leopoldlei 81 in Hallaar. Inkom: €2,50 (t.v.v. 11.11.11). Deze film toont het probleem van de klimaatverandering en de impact ervan op ondermeer de landbouw in het Zuiden.
* op de voorstelling ‘Pastor de Amor – Tres mundos por la paz’, op donderdag 17 november 2011 om 20 uur in de schouwburg van CC Zwaneberg. Per verkocht ticket gaat er € 1 naar 11.11.11.
Deze voorstelling is een hedendaagse muzikale hommage aan het werk en leven van Nicolas Cleynaerts. Een muzikale dialoog tussen christelijke, Moorse en joodse muziekgenres, die elkaar met een open blik ontmoeten zoals Cleynaerts in zijn tijd de wereld ontdekte. Rik Torfs is de verhalenverteller van dienst.
Tickets via CC Zwaneberg, €23,50/ €20 (vriendenprijs) – Tel.: 015 25 07 70
* Op de fototentoonstelling ‘Help! Het klimaat verandert.’ wordt de impact van klimaatverandering in Peru echt voelbaar. Nog tot donderdag 10 november in het cursuscentrum in het torengebouw en tot 17 november in de hal van CC Zwaneberg.
Omdat onze politici er niet in slagen tot een goed klimaatakkoord te komen, roept 11.11.11 iedereen op om het zelf te doen! Wie een klimaatakkoord aangaat, daagt onze politici uit om de klimaatverandering dringend op een rechtvaardige manier aan te pakken én belooft ook om zelf iets concreets te doen om de eigen CO2-uitstoot aan te pakken. Toon je engagement en teken een klimaatakkoord op:
www.11.be/campagne of www.klimaatakkoord.be 

PA

Ga terug