Gewestweg overwoekerd

door redactie

Vorig jaar kloeg burgemeester Gysbrechts van Putte de slechte staat van de parkeerplaatsen en de groenstroken aan. Opnieuw liggen de parkeerstroken langs de Mechelbaan te Putte er smerig, vuil en overwoekerd bij.
Het agentschap liet weten dat er geen middelen meer zijn voor groenonderhoud, dat er zelfs geen bestek meer uitgeschreven was en er geen gevolg kon gegeven worden aan de vraag van de burgemeester.  Dit betekent dat zelfs niet voorzien had dat er dit jaar nog groenonderhoud ging uitgevoerd. 
“Als burgemeester had ik zoiets wel graag op voorhand geweten zodat ik tijdig kon ingrijpen.  Groenonderhoud zou toch niet als een verrassing mogen komen voor een agentschap dat al jaren dergelijk werk doet.  Het blijft jammer dat in Brussel dergelijke relatief éénvoudig op te lossen ergernissen voor de inwoners ondergeschikt blijven.  Als Vlaams volksvertegenwoordiger zal ik opnieuw aan de alarmbel gaan trekken om minister Crevits met de problematiek te confronteren.” zegt Peter Gysbrechts (Open Vld).
In navolging van Heist-op-den-Berg overweegt ook burgemeester Gysbrechts over te stappen naar module 6. ”Dit betekent dat de Vlaamse overheid de gemeente subsidieert om zelf het onderhoud op zich te nemen.  Het gewest betaalt aan de lokale overheid jaarlijks een bijdrage per km te onderhouden gewestweg, per km te onderhouden vrijliggend fietspad, en per m2 te onderhouden oppervlakte. Alle ergernis ten spijt, kan ik niet blijven wachten op het gewest.  Als burgemeester beloof ik mijn inwoners propere wegen en een nette leefomgeving.  Ik kan dus niet blijven stilzitten en wachten op het gewest.  Maar als de Vlaamse overheid dan toch geen middelen heeft voorzien, waarom stimuleert ze de gemeenten dan niet om zelf in actie te schieten?(PA)


Ga terug