Fly-In modelvliegclub

door redactie

Fly-In
Naar goede traditie organiseert modelvliegclub M.A.S.H. uit Wiekevorst zijn jaarlijkse Fly-In tijdens het eerste weekend van juli. Dit betekent dat voor dit jaar de data zijn vastgelegd op zaterdag 4 en zondag 5 juli.
Tijdens het volledige weekend is er een doorlopend programma, te starten vanaf zaterdag, dan zijn er vanaf 10 u. vrije vluchten. Dit betekent dat er geen vaste volgorde is maar dat de aanwezige piloten om beurt vrije vluchten maken. Dit gaat de volledige dag non-stop door tot ongeveer 18 u.

Zondagmorgen starten de vrije vluchten opnieuw om 10 u.  Vanaf 13 u. zorgt een ervaren commentator voor de nodige ondersteuning.  Alle facetten binnen de hobby komen aan bod: kunstvlucht, zweefvliegen, helikopter,... ééndekker, tweedekker, driedekker,... tweemotor, driemotor,... kortom, voor elk wat wils.

Het einde is voorzien rond 18 u.

Om de kleintjes te plezieren zijn er in de loop van het weekend ook verschillende snoepdroppings voorzien. Meerdere modellen worden met snoep geladen, vliegen een korte vlucht en naar groot jolijt van de kinderen wordt de snoep nadien voor hen op het vliegveld gedropt.

Omdat we een zo ruim mogelijk publiek willen aanspreken en iedereen de gelegenheid willen geven te komen proeven van onze hobby is de toegang het volledige weekend gratis.

Er is ruime parkeergelegenheid langs het terrein en dranken en snacks zijn aan democratische prijzen te verkrijgen.
Ook bij minder goed weer gaat het evenement gegarandeerd door.

Model Aero Club Heist is gebaseerd in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg).  Ons vliegterrein is gelegen langs de Wiekevorstse Goorweg 42 te Wiekevorst, waar we beschikken over een unieke graspiste van 150 m lang en 50 m breed.  Omwille van de ruime lengte en ook het feit dat deze piste zeer goed aanvliegbaar is, kunnen ook zeer grote modelvliegtuigen perfect worden voorgevlogen tijdens de Fly-In.
GPS coördinaten: N 51.09085 – O 4.80467
www.mash.be

Ga terug