Expo Das Boot

door redactie

CC Zwaneberg organiseert een expo met werk van Tom Liekens en Stefan Serneels met als titel "Das Boot" van 11 mei tem 9 juni. Opening op 10 mei om 20.30 u.
De expo is vrij te bezoeken op maandag, dinsdag en vrijdag van 9 tot 17 u., woensdag van 9 tot 20 u., donderdag van 13 tot 17 u., zaterdag van 10 tot 17 u., zon- en feestdagen van 14 tot 17 u. in de exporuimte van cc Zwaneberg, Cultuurplein 1 te Heist-centrum. Op zondag is er altijd een suppoost aanwezig.
Het werk van Tom Liekens bestaat uit monumentale schilderijen en collages. Een onderwerp dat steeds terugkomt in zijn werk is de natuur in haar kunstmatige vorm, zoals we die bijvoorbeeld kennen uit dierentuinen en natuurhistorische musea. Of de manier waarop landschappen en dieren werden voorgesteld doorheen de kunstgeschiedenis, in sprookjes of in films.
Het werk van Stefan Serneels wordt gekenmerkt door zwart-wit tekeningen met extreme variaties van tonen in grijswaarden, een bewuste onbeheersbaarheid van de dripping, het nat-in-nat werken met gewassen Chinese inkt en een gecollageerde assemblage van gerecycleerde stukken eigen tekenwerk met als thema een vervreemde, gefragmenteerde realiteit. Serneels’ werk is een dramatisch donkere onderwereld, die het licht enkel ziet door de uitsparingen op het witte blad. Een gecreëerde onderbewuste realiteit vol vertekende perspectieven en surrealistische gedaanten.
 
In de tentoonstelling 'Das Boot' wordt het zeer uiteenlopende werk van de kunstenaars, die beiden hun roots in Heist-op-den-Berg hebben, met elkaar geconfronteerd. De grote kleurrijke, volle schilderijen van Liekens contrasteren met de meer ingetogen zwarte inkttekeningen van Serneels.
Speciaal voor deze tentoonstelling maakten ze samen het grote titelwerk 'DAS BOOT'. Serneels tekent het claustrofobische interieur van de duikboot, terwijl Liekens een fantasierijke onderwaterwereld schept met kwallen en vissen. De binnenwereld tegenover de buitenwereld. Cultuur tegenover natuur. Stefan Serneels tegenover Tom Liekens.

Ga terug