Concours Hestival 2011

door redactie

Winnaar laatste voorronde
Heist-op-den-Berg - Vorige zaterdag vond in Jeugdhuis Kwinten in Wiekevorst de laatste voorronde van Concours Hestival 2011 plaats. Namen het tegen elkaar op: Overcrook, N. en May Lily (The Flow had afgezegd wegens polsverstuiking van de drummer).
De muzikanten van Overcrook brachten een alternatieve set van rock en indie. Hun muziek klopt, maar mist strakheid. Kwam dit gisteren door de afwezigheid van de bassist of door de combinatie zang-drum die niet altijd lukte? “Repeteren” is de boodschap van de jury, want in deze band zit zeker potentieel.
‘Repeteren’ is ook het advies aan N.. Deze sympathieke groep van twee zangers/gitaristen bracht een gedurfde set van (al dan niet akoestische) indiemuziek. Het publiek genoot van hun verdienstelijke eigen nummers en cover van Explosions in the Sky. De jury mist nog variatie in de zanglijnen en gitaarspel tussen beide muzikanten. 
May Lily zette, met hun rockmuziek, de Kwinten in vuur en vlam (ze hadden duidelijk hun fanclub meegebracht). Gelijkenissen met Black Box Revalation en lokaal Loop Journey zijn niet ver te zoeken, maar May Lily mist toch de strakheid en coherentie van deze bands. Vooral de sterke drummer maakte indruk. Aan de zang en podiumprésence is zeker nog werk. May Lily kon gisteren, zowel jury als publiek, het meest overtuigen en krijgt dus een plaats in de finale op zaterdag 7 mei in Jeugdclub Vibro.(PA)

Ga terug