Berlaar voert snelheidszones in

door redactie

In Berlaar rij je vanaf nu nergens nog sneller dan 70 km per uur. Het gemeentebestuur had al langer besloten het grondgebied in snelheidszones te verdelen en heeft recent ook de bijhorende zoneborden geplaatst. Het nieuwe systeem moet voor meer duidelijkheid zorgen.
De toegelaten snelheid op de Berlaarse wegen bedraagt voortaan 30, 50 of 70 km per uur. Je vindt bovendien niet langer op elke hoek een bord met de juiste snelheidsaanduiding, maar wel een zonebord aan het begin en het einde van de zone. Dat is het gevolg van de nieuwe snelheidszones die het gemeentebestuur onlangs heeft ingevoerd.
“We willen onze weggebruikers meer duidelijkheid bieden”, vertelt burgemeester Walter Horemans. “Want door minder verkeersborden te plaatsen, is er ook minder ruimte voor verwarring bij de automobilisten. Het volstaat nu om te weten in welke zone je rijdt en je snelheid daaraan aan te passen. En dat verhoogt uiteindelijk ook de verkeersveiligheid.”
De nieuwe zoneborden werden de afgelopen weken volop geplaatst en gelden al meteen wanneer je ze ziet staan. Tegen 1 september zijn alle zones volledig afgewerkt.

Ga terug