Belasting op caféterassen

door redactie

Heist-op-den-Berg - Vorig jaar voerde de gemeente winterterrassen in en werd er een belasting op geheven. sp.a Heist vraagt nu de gemeente die belasting in te trekken. "De meeste cafébazen zeggen dat ze door het rookverbod vrezen voor de leefbaarheid van hun café. Hopelijk is dit tijdelijk. Omdat de horeca een belangrijk speler is in een bruisende gemeente pleit ik voor de afschaffing van de belasting", stelt gemeenteraadslid Marleen Verschaeren. "De belasting heeft slechts een kleine opbrengst. Dus geen grote financiële aderlating'".
"We moeten er niet flauw over doen, het rookverbod zorgt voor een tijdelijke daling van de omzet van de cafés. Net daarom moeten we maatregelen ondersteunenn die zowel rokers als niet-rokers welkom heten. De afschaffing van de belasting op een winterterras is een stimulans naar cafés toe die geen rookkamer kunnen installeren om te investeren in een aangenaam en gezellig winterterras", meent sp.a-gemeenteraadslid, kamerlid en cafebaas David Geerts.
Eerder dit jaar heeft ook Groot Heists Anders de winterterrassen toegejuicht “maar enkel als ze gratis waren”. Die partij vond dat de café’s al af te rekenen hadden met de crisis, de werken in de Bergstraat, de nieuwe parkeerregeling en nu ook het rookverbod.(PA)

Ga terug